Prava Crna Gora Bar: Država da refundira štetu zbog nestanka struje

"Da li će ta nadoknada štete biti u vidu smanjenja januarskog računa za struju građanima Bara (Sutomora i Virpazara) i Ulcinja, ili nekako drugačije, ostavljamo nadležnima da odluče", navode iz Prave
1323 pregleda 0 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Luka Zeković
Ilustracija, Foto: Luka Zeković

Prava Crna Gora pozvala je predstavnike lokalnih vlasti u Baru, ali i kompletnu vlast da svim građanima, privatnicima i preduzetnicima refundira štetu u vidu smanjenja računa struje za tekući mjesec.

Navode da je do računa došlo, između ostalog, i zbog "nebrige o elektro infrastukturi, neekonomične energetske politike kojom rukovodi aktuelni režim mimo poštovanja svih evropskih konvencija o strujnom napajanju".

"Nakon bezbroj sitnih i dužih nestanaka struje koji se događaju veoma često tokom cijele godine, i to bez ikakve najave, ili objašnjenja, smatramo da je krajnje vrijeme da se građanima uputi javno izvinjenje i da se šteta nadoknadi kako preduzetnicima tako i građanima, čime će oni koji su odgovorni za vođenje grada i države preuzeti odgovornost, kolektivnu i ličnu, što bi jednom moralo da se dogodi. Da li će ta nadoknada štete biti u vidu smanjenja januarskog računa za struju građanima Bara (Sutomora i Virpazara) i Ulcinja, ili nekako drugačije, ostavljamo nadležnima da odluče", navode iz Prave.

Dodaju i da je posrijedi, između ostalog, i "nebriga o elektro infrastukturi i neekonomična energetska politika kojom rukovodi aktuelni režim mimo poštovanja svih evropskih konvencija o strujnom napajanju".

Nepunih 28 sati su stanovnici Bara, Sutomora i Ulcinja proveli u mraku. Problem su prekjuče popodne, u 15.20 časova, riješile ekipe Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) iz Podgorice i Nikšića

Bonus video: