Bojović: DF samo potvrđuje da su Đukanovićevi opozicionari

"pPozivamo vas da potpišete i javno se obavežete da nećete nikada ići u koaliciju sa DPS-om i da nećete više nikoga napadati osim DPS"
131 pregleda 15 komentar(a)
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ivana Bojović, Foto: Demokratska Crna Gora
Ažurirano: 03.10.2018. 07:27h

Demokratski front sebe ne može nazivati opozicijom i borcima za smjenu DPS-ovog režima. Svakodnevni napadi na Demokrate samo su nož u leđa cjelokupnoj opoziciji, a pojas za spasavanje DPS-a, saopštila je odbornica Demokrata u Skupštini Glavnog grada Ivana Bojović.

Ona je reagovala na navode predsjednika podgoričkog odbora Nove srpske demokratije, Radoš Zečević koji je kazao da su "Demokratama kokteli u ambasadama bliži od ulica i fabrika".

"Pozivamo vas da se okanete grubih i perfidnih udaraca, podmetanja i prozivanja, i da konačno okrenete oštricu kritike prema DPS-u, a ne prema, kao što ste do sada činili, kolegama iz opozicije. Nema tog opozicionog subjekta čije predstavnike nijeste izvrijeđali najbljutavijim izmišljotinama i perfidnim lažima svojstvenim samo Milovim opozicionarima", navela je Bojović.

Dodaje da se "neviđeno progonjeni DF", opet se obrušio na Demokrate.

"Ostaje nepoznato kojim je to argumentom Zečević pokušao da se nametne ili poentira u poslednjem saopštenju, ali je definitivno dao autogol, potvrdivši da liderima DF-a nije cilj da smijeni DPS sa vlasti, već da konstantno i maliciozno napada Demokrate. Perfidni napadi lidera Demokratskog fronta na Demokrate, tada najmlađi politički subjekt, počeli su od prvog dana nakon našeg osnivačkog Kongresa, vjerovatno zato što smo se na njemu u pisanoj formi obavezali da nećemo nikada, ni pod kojim uslovima, ići u koaliciju sa DPS-om, ni prije ni posle izbora, ni na državnom ni na lokalnom nivou, ni sa Milovim, ni sa Duškovim, ni sa bilo čijim!"

Bojović navodi da su Demokrate poziva DF da prekine "perfidnu i sve manje tajnu saradnju sa DPS-om".

"Ovoga puta to nećemo činiti, jer je svima jasno da lideri DF-a sa tog puta ne mogu i neće skrenuti. Koliko ste iskreni u bilo kojoj političkoj namjeri i akciji, a naročito onoj koja bi za cilj trebalo da ima smjenu režima, najbolje govori vaša sramna epizoda izvlačenja golorukog naroda pred zgradu, dok vi vodite salonsku politiku u Kristalu. Isto tako ste iskreno protiv NATO-a, a vaši lideri jedva čekaju da uzmu koju dnevnicu za odlazak u Skupštinu NATO-a, čiji su članovi. Kad smo već kod dnevnica, kažite građanima da li ste se odrekli nekih benificija i privilegija po osnovu obavljanja poslaničke funkcije? Naravno da niste".

Bojović ističe da lider DPS-a i predsjednik Crne Gore Milo Đukanović "ima problem sa stavom Demokrata" da se neće vratiti u Skupštinu sve do ispunjena njihovih zatjeva.

"Još veći problem Đukanović ima sa našim konkretnim zahtjevima koje smo pretočili u Plan sveobuhvatnih izbornih i drugih reformi, a koji je dobio podršku i Evropske unije. I umjesto da kao "istinski borci za smjenu režima" podržite Plan Demokrata i GP URA, vi ste podržali plan DPS-a, a konstantnim napadima i podvalama obrušili se na Demokrate. Zato, pozivamo vas da potpišete i javno se obavežete da nećete nikada ići u koaliciju sa DPS-om i da nećete više nikoga napadati osim DPS", zakjlučuje se u saopštenju Bojović.

Bonus video: