Nacionalizovaćemo sav novac CG građana na stranim računima

Vučinić je na konferenciji za novinare rekao da će Radnička partija baštiniti ljevičarske vrijednosti, i da poštovati osnovne ideje socijalizma
157 pregleda 312 komentar(a)
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Radnička partija, Janko Vučinić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 05.03.2015. 19:20h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Janko Vučinić predstavio je danas Radničku partiju, koja će se, kako je naveo, boriti za prava radnika i siromašnih u Crnoj Gori.

Vučinić je na konferenciji za novinare rekao da će Radnička partija baštiniti ljevičarske vrijednosti, i da poštovati osnovne ideje socijalizma.

Vučinić je rekao da će se njegova partija zalagati za smjenu vlasti, prvenstveno protestima. On je kazao i da će cilj biti nacionalizacija ključnih preduzeža i reindustrijalizacija Crne Gore.

"Zalagaćemo se za reviziju svih privatizacija, nacionalizaciju svih javnih preduzeća od strateške važnosti, EPCG, Telekom i druge. Nacionalizovati sve fabrike u stečaju kao što su KAP, Gornji Ibar, HTP Boka, Vunarski kombinat, Obod." naveo je Vučinić.

Jedno od programskih načela Radničke partije je i nacionalizacija svog novca crnogorskih građana na računima u inostranstvu.

Vučinić je rekao da će njegova partija funkcionisati u okviru DF-a. On je dodao i da treba raskinuti ugovor za autoput i i ugovor o kreditu sa Eksim bankom iz Kine.

Bonus video: