Danilović: Ako je došao kraj DF-u neka se i dogodi

80 pregleda 65 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Goran Danilović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 26.02.2015. 23:07h

Demokratskom frontu DF treba dati još jednu šansu, zaslužujemo da pokažemo bolja lica u narednih mjesec dana, ukoliko to ne učinimo "pukla je tikva" svima nama, kazao je funkcioner tog političkog saveza Goran Danilović nakon što je propala ideja opozicije o formiranju prelazne vlade.

Danilović je u emisiji Načisto na TV Vijesti rekao da je osjetio da je lider Fronta Miodrag Lekić nezadovoljan trenutnim stanjem u DF-u.

"Ne bojim se političkih odluka, ako je došao kraj DF-u, neka se to i dogodi. Saopštićemo javno šta je dovelo do toga, a ja sam spreman da "guram" ono u šta vjerujem makar ostao sam", kazao je on.

Danilović je istakao da zbog odluke da ne podrži ideju opozicije o prelaznoj vladi treba označiti kraj bilo kakve saradnje sa Socijaldemokratskom partijom SDP.

"Već sam rekao da treba izaći iz parlamenta i smatram da to predstavlja kraj saradnje sa SDP-om", rekao je Danilović.

Komentarišući izjavu predsjednika Socijalističke narodne partije SNP Sđana Milića da inicijative opozicije koje se plasiraju u medijima izgledaju kao "švedski sto", Danilović je rekao da DF ima inflaciju, a lider SNP-a deflaciju ideja.

"Pitam ga javno: Šta treba da se radi? Neka on nas zbuni umjesto "švedskog stola" i ponudi konkretnu ideju", dodao je Danilović.

On je potvrdio da će konstituenti DF-a uskoro krenuti u obilazak terena kako bi se pripremili za ulične proteste.

Takođe, Danilović je rekao da ideja Građanskog pokreta GP o vladi u sjenci dostojna razmišljanja.

Bonus video: