Kosovska poslanica: Crna Gora ušla 40 km na teritoriju Kosova

"Granica sa Crnom Gorom treba da bude granica koja je de jure i de facto bila i trebalo bi da bude ona od 1974. do 2002. godine"
66 pregleda 255 komentar(a)
Besa Gadžeri
Besa Gadžeri
Ažurirano: 26.02.2015. 16:03h

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Besa Gadžeri izjavila je da su građani Dečana i Peći spriječeni da koriste svoju imovinu na granici sa Crnom Gorom. Ona je tokom sjednice kosovskog parlamenta kazala da Vlada Kosova nije riješila pitanje granica sa Kosovom.

Gadžeri je reagovala na izjave potpredsednika Vlade i šefa diplomatije Hašima Tačija, koji je tokom posete Crnoj Gori istakao da susjedne države imaju dobre odnose. Ona je izjavila daje Crna Gora ušla 40 kilometara na teritoriju Kosova.

"Vlada Crne Gore je postavila tablu na teritoriji Kosova i građanimaa Kosova, stanovnicima opština Peć i Dečani, ne dozvoljava se da koriste svoju zemlju na granici sa Crnom Gorom", kazala je Gadžeri i zatražila granica između dvije države bude ona koja je određena 1974. godine.

"Granica sa Crnom Gorom treba da bude granica koja je de jure i de facto bila i trebalo bi da bude ona od 1974. do 2002. godine.Granica treba da bude tamo gdje je određena 1974, jer su tada određene i administrativne granice opština", izjavila je Gadžeri.

Bonus video: