Krivokapić čestitao Zaevu: Region će biti očišćen od svih hipoteka ratne prošlosti

"SDP Crne Gore kao sestrinska partija i kao politički subjekt, koji se skoro tri decenije dosljedno zalaže za evropske i evroatlantske integracije, vam čestita na liderskoj ulozi, vizionarstvu i političkoj hrabrosti da trajno rješavate teške izazove sa kojima se vaša država suočava"
22 komentar(a)
RAnko Krivokapić, Zoran Zaev, Foto: SDP
RAnko Krivokapić, Zoran Zaev, Foto: SDP
Ažurirano: 20.10.2018. 11:05h

Predsjednik Socijaldemokratske partije (SDP) Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku predsjedniku Vlade Makedonije i predsjedniku Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) Zoranu Zaevu povodom uspješno započetog procesa izmjena Ustava Makedonije.

"Ovo je istorijski trenutak za vašu državu budući da je sada potpuno jasno da ste sudbiinu svojih građana vezali za demokratska društva zemalja EU i NATO. SDP Crne Gore kao sestrinska partija i kao politički subjekt, koji se skoro tri decenije dosljedno zalaže za evropske i evroatlantske integracije, vam čestita na liderskoj ulozi, vizionarstvu i političkoj hrabrosti da trajno rješavate teške izazove sa kojima se vaša država suočava. Zahvaljujući takvoj politici, sada je već sigurno, otvarate perspektivu za sve građane Makedonije da budu dio progresivnih integracionih procesa koji će ih uvesti u krug demokratskih i ekonomsko razvijenih društava", istakao je Kriokapić.

On je dodao da će u SDP Crne Gore, kao i do sada, uvijek imati pouzdanog partnera u zajedničkoj borbi za stabilan, demokratski i ekonomski razvijen region, zasnovan na socijalnoj pravdi i vladavini prava.

"Region koji će biti očišćen od svih hipoteka ratne prošlosti i koji će biti u stanju da se suoči sa svim oblicima postratnih tranzicionih nepravdi koje naša društva čine ranjivim", poručio je Krivokapić.

Skupština Makedonije sinoć je dvotrećinskom većinom od 80 glasova u dva odvojena glasanja usvojila odluku za pristupanje ustavnim izmjenama u skladu sa Dogovorom sa Grčkom.

Bonus video: