Vučurović: Obilazićemo Crnu Goru i pripremiti uslove za proteste

Prema njegovim riječima, Nova je prihvatila ideju prelazne vlade kako bi izborni proces mogli da kontrolišu zajedno sa sadašnjim konstituentima vlade
76 pregleda 18 komentar(a)
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Jovan Vučurović, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2015. 17:05h

Predstavnici Demokratskog fronta (DF) će, obilazeći Crnu Goru i razgovarajući sa svojim pristalicama, pripremiti sve neophodne uslove za uspješne proteste koji mogu otvoriti put demokratizaciji, vladavini prava i organizaciji slobodnih izbora, saopšteno je iz Nove srpske demokratije (NOVA).

Portparol Nove, Jovan Vučurović, rekao je da u toj partiji "nijesu imali nekih posebnih očekivanja od Socijaldemokratske partije (SDP)“ i da su ta očekivanja završena sa pregovorima nakon lokalnih izbora u Podgorici.

"Nova se još od propasti pregovora u Podgorici zalaže za organizaciju protesta antirežimske opozicije. Naše predsjedništvo i Glavni odbor su još davno predložili predsjedništvu DF da tu našu politiku realizuje taj politički savez", kazao je Vučurović.

Prema njegovim riječima, Nova je prihvatila ideju prelazne vlade kako bi izborni proces mogli da kontrolišu zajedno sa sadašnjim konstituentima vlade.

"Nakon brojnih dokaza o krađi izbora, nakon onoga što smo vidjeli i čuli u aferi Snimak, posle ,"prelamanja mozga" u Podgorici i Nikšiću, ne postoji valjda više niko ko vjeruje da se ovaj režim može pobijediti na izborima koje sam organizuje", dodao je Vučurović.

On je ocijenio da se prema tom režimu mora postupati kao i prema drugim totalitarnim režimima i "primijeniti ista ona sredstva koja smo gledali i u susjedstvu i na drugim destinacijama gdje se obnavljala demokratija i višepartijski sistem."

"Očekujemo da ćemo tokom obilaska Crne Gore od strane DF-a i razgovora sa pristalicama pripremiti sve neophodne uslove za uspješne proteste koji mogu otvoriti put demokratizaciji, vladavini prava i organizaciji slobodnih izbora", kazao je Vučurović.

On je naveo da bi Nova željela da organizuje proteste sa pouzdanim partnerima i da će pomno pratiti da se u organizaciju ne umiješaju oni koji ne vjeruju u proteste ili, kako je naveo, oni koji bi u organizaciju ušli kao peta kolona i bili trojanski konji režima.

"Taj važan, istorijski posao možemo raditi samo sa onima kojima vjerujemo i koji nama vjeruju", zaključio je Vučurović.

Bonus video: