"SAUČESNIK U EKONOMSKOM GENOCIDU"

Knežević: Još jedna Krivokapićeva prevara

"Toj partiji je bilo potrebno sedam dana da zaključi da Vlada, u kojoj sjedi već sedamnaest godina, ima puni legitimitet, i da SDP, pritom, tako može raditi i narednih sedamdeset i sedam godina na uništavanju Crne Gore"
55 pregleda 53 komentar(a)
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Milan Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.02.2015. 13:32h

Još jedna prevara Ranka Krivokapića, i krah ideje o prelaznoj Vladi, ne predstavljaju nikakvu novost, imajući u vidu hronologiju već kontinuirane prevrtljivosti SDP-a, poručio je Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije.

"Toj partiji je bilo potrebno sedam dana da zaključi da Vlada, u kojoj sjedi već sedamnaest godina, ima puni legitimitet, i da SDP, pritom, tako može raditi i narednih sedamdeset i sedam godina na uništavanju Crne Gore.

Ovakvim stavom SDP nije preuzeo samo javnu odgovornost, nego i krivičnu, jer je zajedno s DPS-om saučesnik u ekonomskom genocidu protiv države i njenih građana. Ranko Krivokapić je, po svoj prilici, umislio da će se do sljedećih izbora dovući tako što će biti opozicija u vlasti, i vlast u opoziciji. Uz to šaljući mjestimično dvosmislene poruke, čiji je osnovni cilj rasipanje opozicione energije", navodi Knežević.

Knežević je poručio da nije ni bitno ko je vjerovao SDP-u, a ko nije, "jer je rezultat isti: "Lesi se vratio kući", kako je rekao jedan funkcioner DPS-a."

"Zato i neće biti ništa novo ukoliko DPS na narednom kongresu SDP-a izabere nekog novog pragmatičnog predsjednika, nesklonog lutanjima za jednokratnu upotrebu. A da pritom Krivokapića, zbog ranijih zasluga, pošalje u Ljubljanu, kod Mugoše, da mu bude haus-majstor, i glanca arhivu, koju bivši gradonačelnik nosi sa sobom u Sloveniju.

DNP još jednom apostrofira neophodnost određenja: sa kojim je liderima, partijama i funkcionerima moguće graditi opoziciono jedinstvo, pod kojim, inače, pojedine partije i lideri traže priliku za slabljenje DF-ovih izvornih opozicionih ideja, i za direktnu pomoć DPS-u. Gotovo svakodnevni primjeri projektnih saradnji s DPS-om pokazuju da se opozicija u Crnoj Gori dijeli na crnogorsku opoziciju, i DPS-ovu opoziciju.

Stoga sam uvjeren da će naredne aktivnosti DF-a i realizacija zaključaka Predsjedništva povodom obilaska crnogorskih gradova, i razgovora s građanima o organizovanju protesta, potvrditi našu utemeljenost u narodu, i spremnost da se beskompromisno borimo za institucionalno oslobođenje Crne Gore. Uvjereni smo da će se time stvoriti uslovi za organizovanje fer i demokratskih izbora, i da će u njihovoj organizaciji, možda baš kroz formu prelazne Vlade, učestvovati svi politički subjekti",zaključuje Knežević.