Konatar: SDP rekao “ne” građanima Crne Gore, ne opoziciji

“Odbijajući pruženu ruku opozicije, SDP je rekao ne promjeni katastrofalne ekonomske politike, ne uspostavljanju pravne države, ne iskrenoj i beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala, ne slobodnom izjašnjavanju građana na izborima”
58 pregleda 40 komentar(a)
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Miloš Konatar, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 24.02.2015. 11:14h

Građanski pokret jučerašnje odbijanje SDP-a da podrži koncept prelazne vlade tumači kao još jedan pokazatelj odsustva odgovornosti i nedostatka želje te partije da doprinese prijeko potrebnim promjenama.

“SDP nije rekao ne opoziciji, oni su rekli ne građanima Crne Gore,” smatra Miloš Konatar, portparol Inicijalnog odbora GP.

“Odbijajući pruženu ruku opozicije, SDP je rekao ne promjeni katastrofalne ekonomske politike, ne uspostavljanju pravne države, ne iskrenoj i beskompromisnoj borbi protiv organizovanog kriminala, ne slobodnom izjašnjavanju građana na izborima”.

Građanski pokret smatra da SDP očigledno nije imao snage za uspostavljanje pojedinačne, a ni kolektivne odgovornosti za sunovrat ekonomske i socijalne politike.

“Crnoj Gori je potrebna jaka i odlučna borba protiv organizovanog kriminala, a zahvaljujući SDP-u i DPS-u ta borba će se nastaviti samo na riječima,” navodi se u saopštenju Konatara.

Iz GP su se takođe osvrnuli i na jučerašnju odluku SDP-a da podrži kandidaturu bivšeg gradonačelnika Podgorice Miomira Mugoše za ambasadora

“SDP se opredijelila da u istom danu podrži nastavak jedne pogubne politike, i stane uz Miomira Mugošu. Ostaje na građanima da sude o iskrenosti borbe SDP-a za interese Crne Gore,” ističe Konatar.

U GP-u na kraju navode da sigurno neće proći puno vremena kada će i u SDP-u shvatiti koliko je njihova odluka bila pogrešna, ali da će do tada “građani Crne Gore će, po ko zna koji put, biti najveći gubitnici zbog odluke SDP-a”.

Bonus video: