NAKON SERIJE RAZGOVORA

SDP u ponedjeljak o prelaznoj vladi

Lideri Demokratskog fronta (DF), Pozitivne i Građanskog pokreta Miodrag Lekić, Darko Pajović i Žarko Rakčević i šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović razgovarali u parlamentu sa predstavnicima SDP-a o formiranju prelazne vlade
19 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.02.2015. 10:57h

Socijaldemokratska partija (SDP) sjutra će na sjednici Predsjedništva, zauzeti stav o inicijativi opozicije za pregovore o formiranju prelazne vlade, saznaje agencija MINA. Lideri Demokratskog fronta (DF), Pozitivne i Građanskog pokreta Miodrag Lekić, Darko Pajović i Žarko Rakčević i šef poslaničkog kluba Socijalističke narodne partije Aleksandar Damjanović razgovarali u parlamentu sa predstavnicima SDP-a o formiranju prelazne vlade.

Cilj susreta je, kako je nakon sastanka kazao šef poslaničkog kluba SDP-a, Borislav Banović, bio da od kolega iz opozicije čuju šta ta njihova inicijativa znači, i koja bi bila njena forma i sadržina. Šef poslaničkog kluba DF-a Goran Danilović kazao je nakon sastanka da su kolegama iz SDP-a objasnili svoje stavove u vezi sa predlogom da se što prije formira prelazna vlada.

„Insistirali smo na onome što nam je zajedničko, konstatovali razlike koje postoje među nama. Nijesmo jedni drugima spremali nikakve zamke nego smo potpuno otvoreno razgovarali, i na kraju dobili odgovor od kolega iz SDP-a da će u narednim danima sa onim što su danas čuli upoznati svoje rukovodstvo“, naveo je Danilović. Iz Građanskog pokreta su poručili da se SDP ne može više skrivati iza priče o NATO integracijama, jer bi potencijalna prelazna vlada čije im je formiranje ponudila opozicija nastavila sve započete integracione procese.