Danilović: Ako SDP odbije prelaznu vladu, opozicija da napusti parlament

"Šta nam je činiti ako naša namjera da u najtežem trenutku po našu ekonomiju i bezbjednost preuzmemo odgovornost ostane bez pozitivnog odgovora od cijele parlamentarne većine!?"
158 pregleda 113 komentar(a)
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Goran Danilović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 21.02.2015. 10:54h

Funkcioner DF-a, Goran Danilović, poručio je da ukoliko SDP odluči da ne podrži ideju prelazne vlade opozicija treba da napusti parlament.

"Neću razrađivati dobru vijest, a to je da SDP prihvati prelaznu Vladu i tako pomogne i sebi i Crnoj Gori. Neću, mada u tu mogućnost nisu vjerovali ni pojedinci koji su ovu ideju predložili za sprovođenje u djelo. I pored toga ideja je po sebi opravdana i u ovom trenutku neophodna ako Crna Gora želi dalje", napisao je Danilović na svom Facebook profilu.

"Šta nam je činiti ako naša namjera da u najtežem trenutku po našu ekonomiju i bezbjednost preuzmemo odgovornost ostane bez pozitivnog odgovora od cijele parlamentarne većine!?

Mislim da je pod tim uslovima ostanak opozicije u Parlamentu izlišan".

Danilović je kazao da DPS nije htio ni da čuje o ideji prelazne vlade.

"Sve smo pokušali, ispoštovali sve procedure, institucionalnost, čak i usvajali zakone ali ih Vlada ne poštuje! Ponudili smo i korektno do kraja pregovarali o prelaznoj vladi za spas Crne Gore! DPS nije htio ni da razgovara!

Ubijeđen sam da im sada treba odgovoriti istom mjerom. Dakle, napustimo parlament i stavimo do znanja da se nismo šalili.

Savjest nam je mirna ali moramo braniti interes građana. Ja ovim svojim stavom neću ucjenjivati, on nije ni DF-ov ni NOVE, ali je vjerujem sada nužan. Kada bi se na taj potez odličilo makar 30 od 36 opozicionih poslanika uspjeh bi bio zagarantovan. Svih 36 bi značio trajno i čvrsto opoziciono jedinstvo ostvareno prvi put uz neizdrživ pritisak na Vladu. Propusti li još jednu šansu SDP treba ostaviti u skupštinskom zagrljaju DPS-a. Moraju shvatiti da će raditi zajedno sa njima na uništavanju poslednje šanse za Crnu Goru.

Možemo se vratiti da izglasamo nepovjerenje postojećoj Vladi.

Ako obezbijedimo zajedništvo opozicije i budemo van Skupštine sve naše zajedničke akcije ne isključujući ni proteste imaće najveću snagu do sada. DPS se ne plaši ni jednog našeg poteza dokle god smo u Parlamentu, posvađani oko svojih opozicionih razlika, tipa za ili protiv NATO-a. Uvedimo moratorijum na razlike i krenimo samo jednom cilju.

Poštujem red poteza i to da se iscrpi svaka institucionalna mogućnost. Nisam se pokajao. Naše slovo š ili ž bila je prelazna Vlada. Ako je red došao na ulicu, onda prvo mi poslanici pa narod za nama kada bude sve spremno. I na ulici bez revolucije nego do Vlade koja može pripremiti prve poštene izbore u istoriji Crne Gore", kazao je Danilović.

Bonus video: