Ašanin pisao Blaževiću: Izdignite se iznad uskopartijskih interesa

Uoči sjednice SO Mojkovac 25. februara, Ašanin je ukazao da se Blažević ne drži dogovora sa kolegijuma u vezi vođenja sjednica i da se ponaša diskriminatorski prema Nezavisnoj listi, koja ima dva odbornika
4 komentar(a)
Ivan Ašanin (Novina)
Ivan Ašanin (Novina)
Ažurirano: 20.02.2015. 11:47h

Nezavisna lista "Za Mojkovac Ivan Ašanin", koja je pristupila Građanskom pokretu, uputila je pismo predsjedniku SO Mojkovac Slavenku Blaževiću povodom nagovještaja ukidanja ukidanja prenosa skupštinskih zasijedanja lokalnog parlamenta, tražeći od njega da zaustavi takve namjere.

"DPS-u politički odgovara takav scenario. Zato zahtijevamo radi određenog pojašnjenja dostavljanje naznačenog ugovora sa RTV MK za 2014, uz odgovor na odborničko pitanje koje je "Nezavisna lista" postavila na prošloj sjednici SO Mojkovac vezan za RTV Mojkovac.Podjetiću Vas da ste Vi Predsjednik SO i da se izdignete bar malo iznad uskopartijskih interesa i eventualnu takvu namjeru ukidanja prenosa sjednica zaustavite, ako takvih namjera ima, i novim ugovorom sa RTV Mk za 2015. god. omogućite što veću prisutnost parlamentarnih partija na programskoj šemi ovog lokalnog medija", stoji u pismu Ivana Ašanina Blaževiću.

Uoči sjednice SO Mojkovac 25. februara, Ašanin je ukazao da se Blažević ne drži dogovora sa kolegijuma u vezi vođenja sjednica i da se ponaša diskriminatorski prema Nezavisnoj listi, koja ima dva odbornika.

"Čak i kada se na kolegijumu dogovorimo oko predloženih odluka NL , iste odgodimo za sliedeće zasijedanje, takvog dogovora se ne držite i odluku ne stavite na dnevni red narednog zasijedanja.To se desilo dva puta. Takođe diskriminatorski odnos ste javno izrazili kroz izglasavanje odluke o formiranju Opštinske izborne komisije (OIK), osporili ste da NL postavi člana u toj komisiji, koji joj po zakonu pripada i usvojili odluku koja je protivzakonita. NL će pokrenuti pitanje zakonitosti ove odluke jer je Zakonom o izboru odbornika i poslanika predviđeno da OIK mora imati 5 članova, a usvojena je odluka da OIK ima četiri člana. Neznam šta vi radite i da li se miješate u svoj posao, da li se konsultujete sa saradnicima i sa pravnicima. Očito ne, čim pravite ovakve greške i što je još gore ne vidite ih. Jer da ih vidite, ispravili biste ih", ističe se u pismu Ašanina.

Bonus video: