Stijepović: Gdje je sad Vujoviću kravata hrabrost, mladost, ludost

Nakon konstatacije bivšeg odbornika SNP-a Vladimira Vujovića da vlasti treba da služi na čast nedonošenje odluke o mjesnim zajednicama od 1995.godine, gradonačelnik Slavoljub Stijepović ga je pitao u čije ime nastupa i "drži lekcije"
140 pregleda 42 komentar(a)
Ažurirano: 17.02.2015. 18:23h

Skupština Glavnog grada danas nije razmatrala odluke o obrazovanju Komisije za provjeru zakonitosti, uspješnosti i transparentnosti raspolaganja imovinom grada i stavljanju van pravne snage dvije odluke o KAP-u, jer su te tačke glasovima vladajuće koalicije DPS –SDP-LP-BS-HGI skinute sa dnevnog reda sjednice.

Predstavnici opozicije su izašli iz sale prije glasanja kako vladajuća koalicija ne bi imala kvorum, ali je nakon kratke pauze, kvorum obezbijeđen i glasanje obavljeno prozivkom po zahtjevu opozicije.

Dosta rasprave je bilo da li opozicionari, koji su izašli iz sale, treba da prisustvuju glasanju, s obzirom da su tražili da se glasa po prozivci, a pojedini odbornici DPS-a su čak tražili da se zatvore vrata sale kako opozicionari ne bi mogli da gledaju glasanje i da ih ne bi ometali u radu. Nermin Abdić (DPS) je tražio da se vrata zatvore i "spriječe kaubojski upadi odbornika opozicije".

"Da li se sjednica drži u Skupštini ili na vratima Skupštine? Ima 30 odbornika, treba da nam se obezbijedi da radimo normalno", kazao je Nenad Vujošević (DPS).

Predsjednik Skupštine Đorđe Suhih je rekao da nema namjeru da zatvara vrata Skupštine, jer to nije njegov posao.

"Ovo je naša zgrada jednako kao i vaša, jer su nas izabrali građani ...", kazao je Goran Radonjić (DF).

Na sjednici su odbijeni i amandmani DF-a, kojima su, između ostalog tražili, da se u program rada Skupštine za 2015.godinu ubaci i informacija o preduzetim aktivnostima na izgradnji Dnevnog centra za djecu sa posebnim potrebama i izvještaj o suzbijanju bespravne gradnje na području prostornog plana Podgorice. Odbijen je i amandman SNP-a da se o odluci o MZ raspravlja u prvom umjesto u četvrtom kvartalu.

Nakon konstatacije bivšeg odbornika SNP-a Vladimira Vujovića da vlasti treba da služi na čast nedonošenje odluke o mjesnim zajednicama od 1995.godine, gradonačelnik Slavoljub Stijepović ga je pitao u čije ime nastupa i "drži lekcije".

"Sjedim ovdje već dvije , tri sjednice i vidim gospodin Vujović dođe za govornicom sa jednom crvenom knjigom i kaže da je čitamo... Na prošloj sjednici je došao sa crvenom kravatom...ne znam đe mu je sad crvena kravata, hrabrost, mladost, ludost, koje boje su knjige koje je u međuvremenu pročitao... zelene, žute, plave...", kazao je Stijepović.

Ističući da zna da je Vujović legalista, Stijepović je kazao da ga interesuje koja je to politička čast koja ga je dovela da govori „ovo o čemu govori“.

Na konstatciju opozicije da to nije na dnevnom redu, Stijepović im je poručio: "I vi ćete doći na dnevni red".

Vujović je kazao da je crvena knjiga koju nosi Poslovnik, jer u njemu piše šta treba i kako se radi.

"Od toga što ste rekli, istina je samo da sam legalista. Dobićete informaciju u čije ime pričam... Da ste oprezni, pitali biste predsjednika Skupštine da li je Vujović obavio svoj dio posla, saglasno Poslovniku. Nemojte se od mene braniti, je govorim istinu i ne vrijeđam ljude. Izazvaćete samo podsmijeh...", kazao je Vujović.

Bivši odbornik SNP-a Vladimir Čađenović je istakao da govore u ime građana Podgorice koji su ih birali i koji im ovih dana pružaju podršku. Suhih je pojasnio da su bivši odbornici SNP-a formirali odbornički klub, ali i da nisu, mogu da učestvuju u radu,u svoje ime kao odbornici.

Usvojen je, između ostalog, i program uređenja prostora Glavnog grada za 2015. godinu, odluka o određivanju građevinskog zemljišta koje može biti predmet raspolaganja u 2015. godini.

Zdenku Popović oslovio sa "ova" i pokazivao prstom

Stijepović je danas napravio još jedan gaf, kada je bivšu odbornicu SNP-a Zdenku Popović oslovio sa „ova“ i sa govornice pokazao prstom u njenom pravcu. Nakon burne reakcije opozicionara, on se izvinio Popovićevoj, konstatujući da se zbunio, jer nije znao iz koje stranke dolazi i koji narod predstavlja.

"Mogu da formiraju koji hoće klub, prevarili su 14.000 građana. Sve što su nudili su prije neku noć prosuli. Prevarili su građane i izdali program... To je za mene kao moralnog čovjeka, problem", kazao je Stijepović.

Popovićeva je kazala da joj se niko, pa ni bivši gradonačelnik Miomir Mugoša „onakve naravi“, nije obratio sa „ova“ .

"Ja sam gopođa, odbornica, žena i dama. Nemojte da vam padne na pamet da ste mi se više tako obratili i prstom pokazali na mene. Lične uvrede kad sam ja u pitanju ne dozvoljavam. Kad je riječ o tome iz koje smo partije, vi brinite šta se dešava u vašem dvorištu", istakla je Popovićeva.

Vujović je kazao da do sada nisu slušali ovakve gradonačelnike, ali da će se navići, ako ga predsjednik Skupštine ne zaustavi. Čađenović je poručio gradonačelniku da ih ne naziva prevarantima i da se ne pravda kako ne zna da su formirali nezavisni klub.

"Ne bojimo se nikoga, pa da možete da etiketirate prvog čovjeka grada ili nas. I u porazu morate ostati dostojanstveni. Kad se vratite ratnohuškačkoj politici, onda to koristite", kazao je Abdić.

Galerija

Bonus video: