Pozitivna Danilovgrad: Asfaltirati i srediti prilaze prigradskim školama i vrtićima

3 komentar(a)
Put Ždrebaonik-Kopito Petrovića, Danilovgrad, Foto: Pozitivna Crna Gora
Put Ždrebaonik-Kopito Petrovića, Danilovgrad, Foto: Pozitivna Crna Gora
Ažurirano: 17.02.2015. 14:41h

Pozitivna Crna Gora zahtijeva da lokalna uprava prekine sa praksom duplih aršina kada je u pitanju putna infrastruktura kroz prigradska naselja Danilovgrada, u kojima vlast nije imala većinu na izborima.

"Potrebe lokalnog stanovništva za putnom infrastrukturom, u naseljima u kojima partija na vlasti nije imala većinu glasova na izborima, najčešće su ignorisane od strane lokalne vlasti. U opštinskom budžetu bi trebalo da ima dovoljno sredstava za asfaltiranje i sređivanje prilaza prigradskim školama i vrtićima, sa posebnim akcentom na prilaznom putu na Ljutotuku i kilometru puta Ždrebaonik-Kopito Petrovića, kojima svakodnevno pješače djeca do škola i vrtića, s obzirom na to što znamo da se asfaltiraju duže dionice udaljenije od centra grada", ističe se u saopštenju Opštinskog odbora Pozitivne Crne Gore Danilovgrad.

Iz ove partije dodaju da je nedavno uslijedila radna akcija djelimičnog nasipanja ovog puta ali time nije riješen problem, jer kako ističu u kišnom peridu postaje vrlo problematičan.

"Zato je za mještane dva naselja kroz koja prolazi put, jedino adekvatno rješenje asfaltiranje te relativno male dionice da bi se omogućo normalan pristup centru grada. Pozitivna zahtijeva da se prekine sa praksom duplih aršina kada je u pitanju putna infrastruktura kroz prigradska naselja, kao i da se izdvoje sredstva iz budžeta da bi se asfaltirali putevi i sredili prilazi prigradskim školama i vrtićima kako bi zadovoljili potrebe naše djece, najznačajnije populacije", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: