Ostanak u odborima: Milić neće zamjenjivati bivše poslanike?

Gošović, Kaluđerović napustili su SNP nezadovoljni politikom predsjednika Srđana Milića, dok je Gojković najavio da će to uraditi
12 komentar(a)
Velizar Kaluđerović, Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Velizar Kaluđerović, Neven Gošović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 17.02.2015. 06:27h

Socijalistička narodna partija (SNP) najvjerovatnije neće tražiti da njihovi bivši poslanici Velizar Kaluđerović, Neven Gošović i Obrad Gojković napuste skupštinske odbore u kojima su predstavljali partiju.

"Vijestima" je iz vrha SNP-a saopšteno da se o zamjeni bivših poslanika u odborima ne razmišlja.

"O tom pitanju nismo ni razmišljali. Ne bi bilo u redu da, recmo, sklonimo Gošovića iz Zakonodavnog odbora", rekao je izvor "Vijesti” iz poslaničkog kluba.

Kaluđerović je član odbora za bezbjednost i odbranu, te zakonodavnog i ustavnog. Gojković je u odborima za politički sistem i za turizam, poljoprivredu i ekologiju, dok je Gošović, osim u zakonodavnom, i u odboru za zdravstvo.

Gošović, Kaluđerović napustili su SNP nezadovoljni politikom predsjednika Srđana Milića, dok je Gojković najavio da će to uraditi. Oni sada djeluju kao nezavisni poslanici. Parlament im nije dopustio da formiraju zaseban poslanički klub, pa su se bivši funkcioneri SNP-a pridružili postojećem klubu nezavisnih poslanika u kojem su nekadašnji funkcioneri Pozitivne Mladen Bojanić i Dritan Abazović, i bivši član Nove Novica Stanić.

Nova i Pozitivna su odmah izbacili iz odbora poslanike koji su napustili stranku. Prvo je Pozitivna isključila Zorana Miljanića koji sada predstavlja DF u odborima za antikorupciju i za ljudska prava, da bi to kasnije Nova uradila za Stanićem. Odmah nakon rascjepa Pozitna je uklonila i Abazovića i Bojanića iz odbora i ne želi da im kao nezavisnim poslanicima ustupi nijedno mjesto u radnim tijelima. Sada klub nezavisnih posanika ima jednog palamenarca više nego Pozitivna i isti broj kao klub SNP-a.

Bojanić i Abazović obratili su se Administrativnom odboru kako bi se našlo rješenje o njihovom učešću u radu odbora.

Tražili bolje uslove od Krivokapića

Kaluđerović i Gošović sastali su se u petak sa predsjednikom Skupštine Rankom Krivokapićem koji im je potvrdio da ne mogu dobiti zaseban poslanički klub jer nije u skladu sa Poslovnikom i da je to većinski stav kolegijuma predsjednika.

Kaluđerović i Gošović tražili su od Krivokapića da se obezbijedi adekvatan prostor za rad jer je kancelarija koju dijele sa još četiri poslanika premala za normalno funkcionisanje u parlamentu.

Bonus video: