SDP narednih dana odlučuje o pregovorima o prelaznoj vladi

"Mislim da smo bili na visini zadatka i da smo u jednoj korektnoj, prije svega politički korektnoj atmosferi, kolegama iz SDP-a objašnjavali svoje stavove iz predloga da se što prije formira prelazna vlada koju vidimo kao jedini način da spasimo socijalno-ekonomsku supstancu Crne Gore," rekao je Danilović novinarima
0 komentar(a)
Ažurirano: 16.02.2015. 19:43h

Socijaldemokratska partija (SDP) će narednih dana na partijskim organima odlučiti da li će sa opozicionim strankama nastaviti razgovore o prelaznoj vladi, saopšteno je nakon razgovora predstavnika te partije i opozicije.

Poslanik Demokratskog fronta Goran Danilović rekao je da se danas razgovaralo, a da su mogući i pregovori.

"Danas smo razgovarali a moguće je i da ćemo pregovarati. Mislim da smo bili na visini zadatka i da smo u jednoj korektnoj, prije svega politički korektnoj atmosferi, kolegama iz SDP-a objašnjavali svoje stavove iz predloga da se što prije formira prelazna vlada koju vidimo kao jedini način da spasimo socijalno-ekonomsku supstancu Crne Gore, da se beskompromisno uhvatimo u koštac sa organizovanim kriminalom i korupcijom na najvišem nivou i konačno savladamo tu materiju poštenih izbora i dobijemo prvu nedvosmisleno poštenu korektnu 'normalnu' vlast bez upita je li bilio ili nije korektno tokom izbornog procesa," rekao je Danilović novinarima.

On je kazao da su predstavnici opozicije članovima SDP-a pojasnili inicijativu, ali i govorili o razlikama i onome što je zajedničko.

"Insistirali smo danas na onome što nam je zajedničko, konstatovali razlike koje postoje među nama, postoje one danas među opozicionim partijama, i postoje najvjerovatnije među partijama koje čine vladajuću većinu. Nismo jedni drugima spremali nikakve zamke nego smo potpuno otvoreno razgovarali i na kraju dobili odgovor od kolega iz SDP-a da će u nardenim danima sa onim što su danas od nas čuli upoznati svoje rukovodstvo, a onda ćemo vidjeti da li je smisleno i dobro da nastavimo pregovore. Neko je danas zaključio da postoje razgovori, pregovori pa onda dogovor" rekao je on.

Šef poslaničkog kluba SDP-a Borislav Banović rekao je da su on i njegove kolege na razgovor došli sa željom da prodube dijalog sa partijama sa kojima se razlikuju.

"Smatramo da je nužno da se te komunikacije ostvaruju redovno, a posebno kada 36 poslanika otvara ovako značajno pitanje. Drugi cilj razgovora je bio da čujemo dodatnu argumentaciju šta ta inicijativa znači, i mi smo to danas dobili. Prenijećemo to što smo čuli partijskim organima," rekao je Banović. On nije želio da otkrije svoj stav o tome da li razgovore treba nastaviti.

Danilović je danas odgovarajući na pitanje zbog čega nije bio dio delegacije Nove koja je položila vijenac na spomen ploču iznad Veljih vrata budvanskog Starog grada povodom Dana državnosti Srbije, rekao da o tome nije bio informisan.

"Nisam bio informisan, nadam se da je u pitanju nesporazum. Mislim da je to priča za našu unutrašnju stranačku politiku," rekao je Danilović.

Galerija

Bonus video: