Radunović: Džomić protjeran zbog kompleksa SDP i ambijenta koji je kreirao Đukanović

53 pregleda 14 komentar(a)
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Slaven Radunović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.02.2015. 12:38h

Potpredsjednik Nove srpske demokratsije Slaven Radunović kazao je da iza protjerivanja Velibora Džomića stoje kompleksi i mržnja SDP, a ambijent da se oni realizuju kreirali su Milo Đukanović i njegovo okruženje.

"Ranko Krivokapić je sinoć u emisiji "Načisto", pravdajući neljudski progon sveštenika Velibora Džomića, koji je motivisan najprimitivnijim šovinističkim porivima, na perfidan način zloupotrebio moje ime i prepisku na Fejsbuku, u kojoj sam sa žaljenjem konstatovao da u tom teškom momentu (dan prije protjerivanja), kao njegov dobroželatelj iz opozicije mogu mnogo manje da mu pomognem, od njegovih prijatelja - kontroverznih biznismena, političara i novinara bliskih šefu režima", napisao je Radunović na svom Fejsbuk profilu.

Uostalom, dodao je Radunović, svi koji žele, mogu lako da se uvjere da sam tom prilikom dodao da činjenica što su mu pomenuti ljudi, nažalost, daleko bliži nego srpski političari, ne može da me spriječi da učinim za njega sve što je u mojoj moći.

"Nikakve egzibicije ne mogu prikriti činjenicu da su, diskriminatorski, a u stvari duboko kompleksaški razlozi, pogonsko gorivo SDP u obračunu sa svime što ima srpski predznak u Crnoj Gori, pa i Crkvom i njenim sveštenstvom. Tu prvenstveno mislim na dio funkcionera koji su se se rodili kao pravoslavci. Ali, njihovi kompleksi ne bi došli do izražaja da Milo Đukanović sa svojim najbližim saradnicima, Filipom Vujanovićem i Svetozarom Marovićem nije stvorio ambijent u kojem su lov na srpske sveštenike, ponižavanje srpskog kulturnog nasleđa i SPC, kao i ekonomsko iscrpljivanje naše populacije, društveno poželjne aktivnosti", napisao je Radunović.

Potpredsjednik Nove je naveo da ANB, koja je pod apsolutnom kontrolom DPS, izdaje potvrde da je otac Velibor Džomić prijetnja za bezbjednost ove države, na osnovu kojih Zeničanin Raško Konjević kuca rješenja o protjerivanju.

"Ove činjenice su razlog zbog kojih mi, kao i mnogim pripadnicima sveštenstva i pastve MCP, nije prijatna bliskost paroha podgoričkog sa ljudima iz prve linije odbrane lika i djela Mila Đukanovića. Ali, to je naša, unutarsrpska stvar i nema nikakve veze sa Krivokapićem ili Konjevićem", piše na fejsbuk profilu Radunović.

Oni su, kako je dalje napisao Radunović, tim ljudima saradnici ili jataci, na poslu ekonomskog i moralnog uništenja Crne Gore.

"Zar nije Ranko Krivokapić svečano otvorio bazu nekrunisanog kralja Crne Gore - hotel Splendid, koji je finansiran sumnjivim novcem iz obavještajno-mafijaških poslova? Na kraju, ocu Veliboru želim da se brzo vrati svojoj porodici i pastvi u Crnu Goru, a onima koji su doprinijeli ovom sramnom činu, bili oni njegovi otvoreni neprijatelji ili prijatelji koji rade što i neprijatelji, da uskoro više ne budu u prilici da upravljaju našim životima", zaključio je Radunović.

Bonus video: