SNP napustilo 29 članova podgoričkog odbora

„U saopštenja stavljaju imena onih koji su ostali vjerni svojoj partiji i nijesu podlegli uticaju grupe okupljenje oko nosioca liste na prošlogodišnjim izborima pod imenom SNP-a”, kazali su iz te stranke
97 pregleda 0 komentar(a)
Odbor SNP, Podgorica, Foto: SNP
Odbor SNP, Podgorica, Foto: SNP
Ažurirano: 12.02.2015. 12:42h

Odbor Glavnog grada Socijalističke narodne partije (SNP) ostao je jedinstven u poštovanju principa stranke, o čemu govori podatak da 29 članova podgoričkog odbora, od 133, želi da napusti partiju, saopšteno je iz SNP-a.

Iz SNP-a su reagovali povodom, kako su naveli, tendencioznog saopštavanja podataka koliko je članova napustilo SNP, „pokušavajući na taj način da stvore drugačiju sliku o dešavanjima u SNP-u od stvarnog stanja“.

„Od 133 člana Odbora SNP Glavnog grada, izuzimajući one, njih 29, koji su izrazili želju da napuste partiju i o tome, po proceduri, obavijestili Odbor, opravdano odsustvo sa sinoćne sjednice je najavilo njih 20”, kaže se u saopštenju.

Te brojke, dodaje se, samo govore da je odbor Glavnog grada ostao jedinstven u poštovanju principa partije.

„Koristeći ličnu i poslovnu komunikaciju sa medijima stvorenu u vrijeme dok su bili u SNP-u, naši bivši partijski drugovi šalju saopštenja sa imenima i prezimenima bivših i sadašnjih članova partije“, rekli su iz SNP-a.

Oni, dodaje se, pokušavaju da dokažu kako je, naročito podgorički Odbor, oslabljen napuštanjem nekolicine partijskih funkcionera na način što se imena i prezimena ljudi ponavljaju po nekoliko puta iz dana u dan.

„U saopštenja stavljaju imena onih koji su ostali vjerni svojoj partiji i nijesu podlegli uticaju grupe okupljenje oko nosioca liste na prošlogodišnjim izborima pod imenom SNP-a”, kazali su iz te stranke.

Dokaz za to je i, kako se navodi, član Odbora SNP-a Glavnog grada Miladin Nikolić, čije se ime pojavilo u saopštenju Vladimira Čađenovića, upućeno medijima u 17 sati i 30 minuta, a on se pojavio na sjednici Odbora SNP Glavnog grada u 18 sati.

„Među onima koji su na spisku Čađenovića ima i članova SNP-a koji su u poslednje vrijeme pasivizirali svoje aktivnosti u odboru Glavnog grada, ali nikako nijesu napustili ideju SNP-a i svoju partiju“, kaže se u saopštenju SNP-a.

Iz SNP-a su im poručili da se ostave neistina.

„Budite dostojanstveni i vratite mandate Odboru SNP Glavnog grada Podgorica“, zaključuje se u saopštenju

Bonus video: