Lekić ostavio PzP-u da riješi problem

Lekić je na sastanku kolegama iz vrha DF-a kazao da ne želi raspravu o mejlu Koče Pavlovića u kojem se traži njegova smjena
42 komentar(a)
Miodrag Lekić (Arhivska fotografija), Foto: Arhiva "Vijesti"
Miodrag Lekić (Arhivska fotografija), Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 07.02.2015. 07:45h

Demokratski front je juče imao konsultacije tokom kojih je lider Miodrag Lekić podnio izvještaj o pregovorima o vladi nacionalnog jedinstva, saznaju “Vijesti”.

Lekić je na sastanku kolegama iz vrha DF-a kazao da ne želi raspravu o mejlu Koče Pavlovića u kojem se traži njegova smjena.

Izvor “Vijesti”, učesnik konsultacija, kazao je da je stekao utisak kako Lekić očekuje da se to pitanje riješi unutar Pokreta za promjene (PzP).

“Vijesti” su juče objavile mejl u kojem Pavlović predlaže Predsjedništvu PzP-a da tajno rade na pronalaženju nestranačke ličnosti koja bi zamijenila Lekića. On je u mejlu ostalim poslanicima PzP-a predlagao da se Predsjedništvo DF-a popuni sa dva nova člana iz reda nestranačkih ličnosti od kojih bi jedan, koji bi trebalo da zamijeni Lekića, u javnosti bio prepoznat kao “građanski intelektualac, nespornog crnogorskog opredjeljenja. U reagovanju poslatom medijima, Pavlović juče ničim nije demantovao da je tražio zamjenu za Lekića, navodeći da je objavljeni tekst “izmišljeni udbaški uradak”.

On je iznio niz uvreda na račun redakcije i vlasnika “Vijesti”, optužujući ih da pokušavaju da proizvedu nesaglasja unutar DF. Pavlović je najavio da će uz pomoć advokata, “definisati zakonski način kako bi se zaštitio od podmetanja”.

Objavljivanje Pavlovićevog mejla juče je na Tviteru komentarisao i lider PzP-a Nebojša Medojević, navodeći da se radi o “udbaškim poslovima”. Od funkcionera DF-a i PzP-a juče nije bilo moguće dobiti komentar.

Tražio i Danilovićevu smjenu sa mjesta šefa poslaničkog kluba

Prema tvrdnjama sagovornika “Vijesti”, Pavlović je nedavno na sastanku poslaničkog kluba DF-a tražio i smjenu Gorana Danilovića sa mjesta šefa kluba.

Prema navodima sagovornika “Vijesti”, Pavlović je Danilovićevu smjenu tražio na sastanku kojem nisu prisustvovali lider PzP-a Nebojša Medojević i potpredsjednik stranke Branko Radulović.

On je izrazio nezadovoljstvo Danilovićevim javnim angažmanom. Nekoliko učesnika sastanka potvrdilo je da se Pavlovićevom predlogu oštro usprotivio Lekić, dok je poslanik Demokratske narodne partije Radovan Asanović optužio kolegu iz PzP-a da pokušava da poremeti odnose unutar Fronta i uruši taj politički savez.

Bonus video: