Gojković formira klub sa Gošovićem i Kaluđerovićem

Prema saznanjima "Vijesti" Gojković planira da člansku kartu SNP-a ostavi novom Opštinskom odboru kada bude formiran
106 pregleda 10 komentar(a)
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Obrad Gojković, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 07.02.2015. 07:44h

Poslanički klub SNP-a imaće od ponedjeljka najvjerovatnije šest umjesto devet poslanika, jer će Neven Gošović, Velizar Kaluđerović i Obrad Gojković formirati poseban klub.

Gojković zasada neće napuštati partiju, ali će se zbog neslaganja sa politikom predsjednika Srđana Milića prikloniti kolegama, koji su to već učinili.

Prema saznanjima "Vijesti" Gojković planira da člansku kartu SNP-a ostavi novom Opštinskom odboru kada bude formiran.

Bivši predsjednik SNP-a u Herceg Novom, koji je ostavku na funkciju podnio zbog loših rezultata na lokalnim izborima za koje odgovornost, prema dijelu SNP-a, snosi Milić, juče je obavjestio bivše saradnike o namjeri.

O tome će govoriti na sjednici Glavnog odbora u nedjelju, iz koga će se takođe povući.

Kaluđerović i Gošović su juče potvrdili da ne namjeravaju da vrate mandate bivšoj partiji, navodeći da su dosadašnjim angažmanom potvrdili da zastupaju interese građana koji su glasali za njih.

Kaluđerović

Kaluđerović, koji je prije dva dana podnio ostavku na funkciju predsjednika podgoričkog odbora, kazao je da "Ustav i izborno zakonodavstvo pitanje mandata uređuju na način da se on tiče poslaničke liste po redosljedu, čime se uspostavlja direktna veza između volje građana i poslaničkog mandata”. “Siguran sam da sam radio i da ću ubuduće raditi na način kako to očekuju birači, koji su podržali izbornu listu sa koje sam izabran. Vraćanjem mandata, pružio bih priliku da jača Srđan Milić zbog kojeg sam tužna srca bio prinuđen da napustim partiju", rekao je on.

Bivši potpredsjednik SNP-a Neven Gošović ubijeđen je da je njegovo angažovanje u radu Skupštine imalo pokriće u glasovima birača SNP-a:

Gošović

"Ta činjenica, pored zakonskog i moralnog prava, daje mi pravo da mogu nastaviti svoj rad u parlamentu. On je podsjetio da “SNP već 17 godina vodi upornu borbu za smjenu režima”. “Nažalost, nijesmo uspjeli u tome. Birači SNP-a su na lokalnim izborima poslali jasnu poruku da nadu za bolje sjutra vide u novim, mladim ljudima. Zbog toga sam i ocijenio da dam doprinos stvaranju nove nade, da će uskoro na političkoj sceni doći do toliko neophodnih promjena, koje bi imale za rezultat stvaranje uslova za bolji život građana", objasnio je Gošović.

Predsjednik kotorskog SNP-a Branko Baćo Ivanović pozvao je Kaluđerovića da vrati mandat partiji, koji je, tvrdi, oteo.

"Činjenica je da si od SNP-a imao samo privilegije i poslaničke mandate, ali i da si bio direktno umiješan u sve sukobe u partiji od njenog osnivanja do danas. Očekivao sam da ćeš se lakše rastaviti od partije, nego od poslaničke funkcije, i potvrdilo se", navodi se u izjavi Ivanovića, u kojoj se Kaluđerović optužuje i da je lagodno živio na račun SNP-a.

I dio Budvana napušta SNP, prvi odlazi šef kluba Pejović

Šef odbornikog kluba SNP-a u rodnom gradu Srđana Milića, Budvi, Mijomir Pejović izvjesno je da će poći stopama dijela kolega iz Podgorice i Herceg Novog i napustiti partiju. Odluku o tome Pejović će saopštiti sjutra na GO SNP-a, sazaju "Vijesti".

Pejović

On juče nije želio da govori o tome, navodeći da će sve što ima reći na GO. Prema informacijama "Vijesti" i dio Odbora SNP-a u Danilovgradu narednih dana će istupiti iz stranke, gdje je većina, ipak, uz Milića.

Izvršni odbor SNP-a Pljevlja izrazio je juče "bezrezervnu podršku jedinstvu partije".

"Jedinstvo i snaga SNP-a i ubuduće biće isključivi prioritet svih članova i simpatizera iz Pljevalja", kaže se u saopštenju koje je potpisao predsjednik pljevaljskog SNP-a Radoman Gogić.

Bonus video: