Napredak u evropskim doprinosi evroatlantskim integracijama

Tarzan Milošević rekao je da je DPS kroz izvršnu i zakonodavnu vlast, u potpunosti posvećena prioritetima koji se odnose procese EU i NATO integracije, odnosno, na unaprjeđenje životnog standarda svih građana Crne Gore, kroz kontinuitet reformi i realizaciju ključnih razvojnih projekata, kao što su Auto-put, izgradnja II bloka TE, realizaciju projekta Portonovi
63 pregleda 1 komentar(a)
Tarzan Milošević, Foto: Dps
Tarzan Milošević, Foto: Dps
Ažurirano: 05.02.2015. 17:43h

Crna Gora brzo napreduje u pregovaračkom procesu evropskih integracija što značajno doprinosi i evroatlantskim, imajući u vidu komplementarnost ta dva procesa, ocijenili su predstavnici Evropske službe za vanjske poslove i evropske komisije.

Oni su se danas sastali sa delegacijom Demokratske partije socijalista (DPS) a, kako je saopšteno teme sastanka su bile aktuelna politička situacija u Crnoj Gori, i proces EU i NATO integracija sa posebnim akcentom na ulogu te stranke u društvenim zbivanjima u Crnoj Gori i integracionim procesima.

Politički direktor DPS-a, Tarzan Milošević rekao je da je DPS kroz izvršnu i zakonodavnu vlast, u potpunosti posvećena prioritetima koji se odnose procese EU i NATO integracije, odnosno, na unaprjeđenje životnog standarda svih građana Crne Gore, kroz kontinuitet reformi i realizaciju ključnih razvojnih projekata, kao što su Auto-put, izgradnja II bloka TE, realizaciju projekta Portonovi.

"Milošević se osvrnuo na rezultate lokalnih izbora koji su održani tokom prošle godine koji su potvrdili povjerenje građana u politiku te partije, što se ogleda u činjenici da je DPS u samostalnom nastupu, kroz rast podrške birača, ostvarila najbolje rezultat"«, piše u saopštenju.

Šef odeljenja za Zapadni Balkan u EEAS Eduar Auer pozdravio brz napredak koji Crna Gora postiže u pregovaračkom procesu, kada su u pitanju EU integracije što, kako je rekao, značajno doprinosi i NATO integracijama, imajući u vidu komplementarnost ovih procesa.

Poslanik DPS-a, Branko Čavor istakao je da je DPS u trenutnom fokusu aktivnosti prioritetno postavila intenziviranje kampanje, koja se odnosi na informisanje i edukaciju građana o benefitima NATO integracija, kako bi se ispunili svi uslovi da do kraja ove godine Crna Gora dobije poziv za članstvo.

Zajednički je poručeno da se očekuje da će Crna Gora uspješno savladati i preostale korake do punopravnog članstva u NATO.

Sastanku su prisustvovali desk officer za Crnu Goru u EEAS Herbert Pribitzer, šef Delegacije EU u Crnoj Gori Mitja Drobnič, šef političkog sektora pri DEU Alberto Kamarata, službenica za politička pitanja pri DEU Barbara Rotovnik.

U delegaciji DPS-a bili su poslanik Branko Čavor, Srdjan Miljanić, Slavenko Jovanović i Svetlana Vuković.

Bonus video: