Andrija Popović opušten u Skupštini: Mi bismo da se tucamo, a da nam ne ulazi

“Mislim da Vlada mora hrabrije da uđe u izgradnju novih naročito hidrocentrala. Naš hidropotencijal je ogroman, Crna Gora ga koristi mislim nešto oko 19, 20 posto"
129 pregleda 83 komentar(a)
Andrija Popović, Foto: Screenshot (YouTube)
Andrija Popović, Foto: Screenshot (YouTube)
Ažurirano: 05.02.2015. 14:17h

Govoreći o hidropotencijalu Crne Gore poslanik i šef Liberalne partije Andrija Popović poslužio se, kako je sam rekao, narodnom “mi bismo da se tucamo, a da nam ne ulazi”.

“Mislim da Vlada mora hrabrije da uđe u izgradnju novih naročito hidrocentrala. Naš hidropotencijal je ogroman, Crna Gora ga koristi mislim nešto oko 19, 20 posto. Znam da će biti puno otpora, kao što ih je i bilo, ali tu se više ne smije čekati i oni koji su protiv gradnji hidrocentrala, ali se na to mora biti spremno uz, možda ću prekršiti poslovnik na neki način, ali sada mi pada na pamet, da svi protivnici izgradnje hidrocentrala po onoj narodnoj “mi bismo da se tucamo, a da nam ne ulazi”. Mislim da se mora energičnije krenuti u izgradnju hidrocenterala”, rekao je Popović.

On je između ostalog rekao i da je po pitanju izgradnje novih hidrocentrala i energetskih objekata u “Crnoj Gori u posljednjih 30 godina i više nije ništa izgrađeno osim malih hidrocentrala koje imaju zanemarljiv, mali uspjeh na bilans energetskog sistema Crne Gore”.

Bonus video: