Prelazna Vlada: Manjinske partije će saslušati Lekića

28 komentar(a)
Miodrag Lekić (Novina)
Miodrag Lekić (Novina)
Ažurirano: 04.02.2015. 12:55h

Nakon što su iz SDP-a saopštili da će prihvatiti poziv lidera DF-a Miodraga Lekića i sa njim razgovarati o inicijativi za formiranje Vlade nacionalnog jedinstva, isti odgovor, kako je objavio Radio Antena M, stići će i iz manjinskih partija.

Iz kluba manjinskih partija je, prenosi Antena M, iako je na početku vladalo mišljenje da nema potrebe za prelaznom Vladom u godini koja je veoma bitna za Crnu Goru, ipak su odlučili da saslušaju Lekića i vide kakva je njegova zamisao toga.

Taj stav trebalo je da bude saopšten danas ali će, iz objektivnih razloga biti saopšten u narednih nekoliko dana, prenosi Antena M.

Poziv na zajednički sastanak na kojem će biti obrazložena inicijativa o formiranju eventualne prelazne Vlade narodnog jedinstva prihvatila je i Liberalna partija.

"Liberalna partija kao članica Liberalne internacionale i ALDE, Saveza liberala i demokrata Evrope, svoju politiku temelji na principima dijaloga i racionalnog djelovanja u namjeri kreiranja najkvalitetnijih političkih odluka u korist građana i građanki Crne Gore i daljeg napretka i demokratskih reformi naše države. U tom smislu, vjerujemo da će te nam približiti detalje i koncepciju vaše ideje, te perspektivu i agendu koja bi rukovodila takvu prelaznu upravu u veoma značajnoj godini za našu državu, a Liberalna partija će shodno svojim programskim opredjeljenjima i politikama dalje odluke i mišljenja donijeti na najvišim organima partije", saopštio je Andrija Popović, predsjednik LP.

Poziv je poslat i Demokratskoj partiji socijalista, ali je iz te partije saopšteno da se volja građana prikazuje na izborima, te da neće prihvatiti razgovore o bilo kakvim prelaznim rješenjima koje nudi opozicija.

Bonus video: