Braun: Bila je čast obavljati diplomatsku dužnost u Crnoj Gori

4 komentar(a)
Su Kej Braun, Predrag Bošković, Foto: Mrs.gov.me
Su Kej Braun, Predrag Bošković, Foto: Mrs.gov.me
Ažurirano: 03.02.2015. 16:48h

Ministar rada i socijalnog staranja Predrag Bošković primio je u oproštajnu posjetu ambasadorku Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Su Kej Braun.

Kako se navodi u saopštenju Bošković je iskazao zadovoljstvo izuzetno dobrim odnosima dvije države i zahvalio se ambasadorki Braun na podršci koju SAD pružaju Crnoj Gori i Minstarstvu rada i socijalnog staranja (MRSS).

"Ambasadorka Braun zahvalila se ministru Boškoviću na saradnju ističući da joj je bila čast da obavlja diplomatsku dužnost u Crnoj Gori. Ona je istakla da će Crna Gora imati i dalje partnera u SAD koje će nastaviti da podržavaju crnogorsko učlanjenja u NATO i EU. Sagovornici su razgovarali i o aktivnostima koje su prioreitet rada MRSS u 2015. godini, među kojima su borba protiv sive ekonomije na tržištu rada i socijalna politika", zaključuje se u saopštenju.

Pohvale MUP-u za rezultate ostvarene u procesu evropskih i evroatlantskih integracija

I ministar unutrašnjih poslova Raško Konjević primio je u oproštajnu posjetu Braun koja je, kako se navodi u saopštenju, čestitala Ministarstvu unutrašnjih poslova na dosašnjem odličnom radu u procesu evropskih i evroatlantskih integracija.

"I izrazila očekivanje da će Crna Gora nastaviti da sprovodi reforme koje bi trebale da rezultiraju pozivom za članstvo u NATO-u do kraja tekuće godine, što Sjedinjene Američke Države snažno podržavaju", navodi se u saopštenju.

Konjević je, kako se dodaje, informisao Braun o nekoliko zakona čije usvajanje se ubrzo očekuje.

"Posebno naglašavajući značaj primjene Zakona o oružju i sprovođenja planirane kampanje „Poštuj život – vrati oružje“. Ministar je predstavio nekoliko zakonskih rješenja koja bi trebalo da smanje broj nelegalnog oružja u posjedu građana. Sagovornici su zajedno konstatovali da se moraju jačati institucije kao i da je od izuzetnog značaja primjena brojnih novih zakona. Konjević je podsjetio da je Uprava policije MUP-a, zajedno sa američkim bezbjednosnim službama, uspješno sprovela nekoliko aktivnosti i izrazio uvjerenje da će nove organizacione jedinice, čije formiranje se ubrzo očekuje, doprinijeti jačanju institucije i postizanju mjerljivih rezultata", navodi se između ostalog u saopštenju.

Bonus video: