Herceg Novi: Odbornici SDP neće prisustvovati sjednici SO

"Očito je da su se ovdje tražili truli kompromisi i kako to naš narod kaze „ćoravome kopalo oko“"
81 pregleda 19 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Dragan Đimrak, Foto: Slavica Kosić
Ranko Krivokapić, Dragan Đimrak, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 01.02.2015. 18:37h

Odbornici SDP neće prisustvovati sjednici SO Herceg Novi jer, kako je saopšteno, “ne žele da učestvovuju u legalizaciji trulih kompromisa “.

“Pregovaračke ekipe koje većinski baš ne „stanuju“ u Herceg Novom, dogovorile su zvanično model izbora predsjednika Opštine i predsjednika SO koji je u direktnoj suprotnosti sa Statutom Opštine Herceg Novi i Zakonom o lokalnoj samoupravi, prema tkz.rotirajućem modelu . Statut i Zakon su jasni po tom pitanju, a oni kažu da se Predsjednik Opštine i Predsjednik Skupštine biraju na mandat od četiri godine”, navodi se u saopštenju OO SDP koje je potpisao predsjednik Dragan Đimrak.

Podsjećamo da su DPS i Udruženje građana Izbor dogovorili zajedničko vršenje vlasti, nakon što su na lokalnim izborima zajedno osvojili najveći broj odborničkih mandata.

Dogovoren je i rotirajući model prema kome bi prve dvije godine mandata, “Izboru” pripalo mjesto predsjednika opštine, a DPS-u mjesto predsjednika Skupštine Opštine. Nakon toga, u posljednje dvije godine mandata došlo bi do rotacije na tim funkcijama

“Kao što vidimo, vrijeme polako curi, od izbora je već prošlo mjesec i po, a nova lokalna vlast nikako još da se dogovori ko će i što da radi, iako su u kampanji bili puni obećanja. Očito je da su se ovdje tražili truli kompromisi i kako to naš narod kaze „ćoravome kopalo oko“. Socijaldemokratska partija će sa svoja dva odbornika , kao i do sada, biti objektivan činilac lokalnog parlamenta i podržavati sve prijedloge i ideje za koje ocijeni da su od interesa za građane, našu opštinu i našu državu”, zakljkučuje se u saopštenju novskih socijaldemokrata.

Bonus video: