Đačić Lekiću: Dobio si upalu mozga

Đačić je kazao da je Lekić upao u inferiorni kompleks, nakon što je izgubio trku za predsjednika Opštine Pljevlja
50 pregleda 5 komentar(a)
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
SO Pljevlja, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 30.01.2015. 07:59h

Predsjednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić uputio je juče niz uvreda iza skupštinske govornice šefu odborničkog kluba DF-a Milanu Lekiću, poručivši mu da je nakon poraza na izborima u maju prošle godine dobio upalu mozga, te da se zbog toga ne može da se vrati u realan život.

U trenutku kada je Đačić to saopštio, niko od odbornika DF-a nije se nalazio u skupštinskim klupama, jer su nekoliko trenutaka ranije napustili salu, bojkotujući govor predsjednika Opštine, koji je, kako tvrde, nedolično dobacivao odbornicima koji su učestvovali u raspravi.

Đačić je kazao da je Lekić upao u inferiorni kompleks jer mu se nijesu ostvarili lični, partijski i drugi ciljevi, nakon što je izgubio trku za predsjednka Opštine Pljevlja.

"Neki su pogrešno procijenili svoju poziciju. Ako vi vidite sebe kao gradonačelnika, a to vam se ne ostvari i dobijete upalu mozga od toga - ne možete se vratiti u realan život. Ja mislim da se Lekiću to desilo jer je dvostruko loše procjenjivao. Prvo, kada se razišao sa političkom grupacijom Novice Stanića, i koja se pridružila SNP-u. Mislio je da će te dvije liste imati više glasova od DPS-a BS i SDP-a, a imao je manje glasova nego što je imala lista SNP-a i Pokreta za Pljevlja. Ponosan čovjek i kad pretrpi poraz hoće ponosno da se nosi sa porazom. U nedostatku intelektualne i etičke snage upadate u trans i ja očekujem sve najgore u budućem vremenu“, rekao je Đačić.

Varnice između Lekića i Đačića počele su nešto ranije, nakon što je Lekić zatražio od predsjednika Skupštine Tarika Gadžovića da zaštiti odbornike od, kako je rekao, nedoličnog ponašanja i neprimjerenog dobacivanja odbornicima predsjednika Opštine, tokom njihovih diskusija.

"Niko ne može da diskutuje, a da predsjednik Opštine ne ometa odbornike, dobacuje i prijeti“, rekao je Lekić, zatraživši od Gadžovića da zaštiti odbornike i sankcioniše predsjednika "u trenucima kada ne može da se kontroliše".

Iz DF-a su juče kritikovali usvajanje Odluke o zaradama lokalnih službenika i namještenika Opštine Pljevlja, jer Đačić ima pravo da prema sopstvenom nahođenju daje obavezujuća upustva u cilju smanjenja i povećanja koeficijenata.

Bonus video: