Uvertira za prijevremene parlamentrarne izbore na jesen?

13 komentar(a)
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Milo Đukanović, Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.01.2015. 18:51h

Uprkos redovnim optimističkim najavama ni nakon više od četiri mjeseca ne nazire se potpisivanje aneksa koalicionog sporazuma između DPS-a i SDP-a.

Iako su od samog početka partije uvjeravale da usaglašavaju detalje, posljednje poruke govore da dvije strane ne mogu da usaglase stavove o razvojnim projektima, ali i o još nekim pitanjima poput Javnog servisa.

Kako TV Vijesti nezvanično saznaje iz SDP-a teško da će aneksa sporazuma i biti.

Ni izvori bliski vladajućoj koaliciji ne vide mogućnost njenog daljeg funkcionisanja, pa su procjene da neuspjeh pregovora o aneksu može biti uvertira za prijevremene parlamentrarne izbore već na jesen.

Glavni dio dokumenta je usaglašen, ipak ubrzo je postalo jasno da prodaja Kraljičine plaže i produžetak zakupa Svetog Stefana nijesu baš sporedne stvari.

Pregovore timova nerijetko su predvodili i lideri DPS-a Milo Đukanović i SDP-a Ranko Krivokapić.

Komplikacije u pregovorima rezultirale su u jednom trenutku spasonosnom formulom da sporna pitanja i ne moraju u aneks, ali je uoči Nove godine ipak postalo upitno hoće li dokumenta uopšte i biti.

Od izvora bliskih SDP-u, TV Vijesti je saznala da se raspravlja i o RTCG koju u toj partiji ne doživljavaju kao Javni servis, već smatraju da je pod uticajem DPS-a.

To pitanje međutim nije bilo u žiži pregovora, kao ona ekonomska.

Bonus video: