Lekić: Front će biti funkcionalan ili ga neće biti sa mnom

50 komentar(a)
Miodrag Lekić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Miodrag Lekić, Foto: Screenshot TV Vijesti
Ažurirano: 29.01.2015. 18:52h

Lider Demokratskog fronta (DF) Miodrag Lekić poručuje da je u ovom trenutku koncentrisan na inicijativu o formiranju prelazne vlade i negira da su najavljivani protesti uopšte na dnevnom redu.

On je gostujući u emisiji "Načisto" na TV Vijesti otkrio da je u toku snaženje Građanskog kluba u okviru Fronta, čiji bi koordinator trebalo da bude izabran ovih dana.

Upitan kada će otkriti da li mu je pošlo za rukom da harmonizuje djelovanje tog političkog saveza ili da krene svojim putem, Lekić je odgovorio:

"Front će biti ili funkcionalan ili ga neće biti sa mnom. Ovo nije nikome prijetnja".

Komentarišući izjavu lidera Nove Andrija Mandić koji je kazao da ukoliko ne dođe do ugovora oko prelazne vlade, Front ima obavezu da izvede ljude na ulicu i organizuje proteste, Lekić je kazao da "tog zaključka nema i protesti nijesu svojina Fronta".

"On je rekao svoj stav. On (Mandić) nije bio precizan. Naša tema je kao jaka inicijativa koja je prihvaćena od opozicije privremena vlada, a o protestima će biti riječi kada za to bude došlo vrijeme, kada budu zreli uslovi, kada se napravi jedna reorganizacija koja će garantovati da će oni biti uspješni", rekao je Lekić.

Bonus video: