Nikolić: Obaveza Srbije da brine o svim Srbima

"Obaveza je Srbije da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni živjeli, i da kroz saradnju sa državama u kojima postoje Srbi obezbijedi maksimalnu afirmaciju prava sunarodnika, u skladu sa najvišim evropskim standardima", kazao je Nikolić
8 komentar(a)
Andrija Mandić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Andrija Mandić, Tomislav Nikolić, Foto: Betaphoto
Ažurirano: 29.01.2015. 16:53h

Obaveza Srbije je da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni živjeli, poručio je predsjednik te države, Tomislav Nikolić tokom sastanka sa liderom Nove srpske demokratije (Nova), Andrijom Mandićem.

"Obaveza je Srbije da brine o svim pripadnicima srpskog naroda, gdje god oni živjeli, i da kroz saradnju sa državama u kojima postoje Srbi obezbijedi maksimalnu afirmaciju prava sunarodnika, u skladu sa najvišim evropskim standardima", kazao je Nikolić.

On je rekao da će Srbija učiniti sve da se što više unaprijedi položaj srpskog naroda u svim državama u okruženju, prenosi Tanjug.

Nikolić je posebno istakao da dvije države vežu brojne istorijske i kulturne veze i da ta činjenica dodatno obavezuje Srbiju da vodi posebnu pažnju o srpskom narodu u Crnoj Gori.

Mandić je detaljno upoznao Nikolića sa položajem Srba koji žive u Crnoj Gori i naglasio da oni veliki oslonac imaju "u matici svih Srba, državi Srbiji".

Bonus video: