Mihailo: Vujanović je simbol anticrnogorske politike

"Takva politika koju on oličava predstavlja opasnost za državni suverenitet i oprečna je svim državnim i nacionalnim interesima, a simbol te anticrnogorske politike je, upravo predsjednik lično", rekao je Mihailo
87 pregleda 114 komentar(a)
Mihailo Dedeić, Foto: Boris Pejović
Mihailo Dedeić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 24.01.2015. 16:01h

Predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović, simbol je anticrnogorske politike, ocijenio je mitropolit Crnogorske pravoslavne crkve Mihailo.

Vujanović je ranije, komentarišući izjave mitropolita Amfilohija povodom posjete šefa kosovske diplomatije Hašima Tačija, kazao da ih vidi kao konitinuitet Amfilohijevog bavljenja politikom.

Mihailo je u reagovanju kazao da Vujanović, izjavom "kojom blagonaklono komentariše vladiku Amfilohija u vezi njegovog miješanja u crnogorske političke prilike, pokazuje da eksploatiše anticrnogorsku ideju da bi se dopao beogradskoj patrijaršiji".

"Takva politika koju on oličava predstavlja opasnost za državni suverenitet i oprečna je svim državnim i nacionalnim interesima, a simbol te anticrnogorske politike je, upravo predsjednik lično", rekao je Mihailo.

On je kazao da je neshvatljivo i neprihvatljivo da jedna mnogo puta veća i snažnija zemlja od Crne Gore, kao što je Srbija, posredstvom Srpske crkve ugrožava crnogorski suverenitet.

"A kamoli da za takvu politiku još ima i podršku naše najviše državne adrese, predsjednika Vujanovića" , naveo je Mihailo.

Prema njegovim riječima, umjesto da štiti CPC, Vujanović vodi rat protiv nje, "kao da smo mi, a ne beogradska patrijaršija državni neprjatelji".

"Očinski ga molim da se okane takve politike, nedostojne stolice svetoga Petra Cetinjskog na kojoj sjedi", poručio je Mihailo.

Bonus video: