Mustafić: Koncept prelazne vlade nejasan

„Koncept koji je, makar u medijima, saopštenn dosta je nejasan, nerazumljiv, ne znam na šta se odnosi, na kakav se vid vlade odnosi“
53 pregleda 14 komentar(a)
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Suljo Mustafić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 22.01.2015. 13:09h

Koncept prelazne vlade nejasan je i nerazumljiv, ocijenio je potpredsjednik Bošnjačke stranke (BS), Suljo Mustafić, navodeći da ta partija nije dobila zvaničan poziv za razgovore o tom pitanju. Iz Demokratskog fronta ocijenjeno je da je dobrodošao svako ko bude zainteresovan da učestvuje u inicijativi za formiranje prelazne vlade.

„Koncept koji je, makar u medijima, saopštenn dosta je nejasan, nerazumljiv, ne znam na šta se odnosi, na kakav se vid vlade odnosi“, kazao je Mustafić agenciji MINA. BS, kako je rekao, nije dobila ni zvaničan ni nezvaničan poziv za razgovore o toj ideji. „Ako stigne bilo kakav poziv, odgovorićemo, a prije toga partijsko rukovodstvo zauzeće stav. Nikakav zvaničan poziv nijesmo dobili, niti smo oko toga razgovarali, tako da ne znamo na koje subjekte se to odnosi, o čemu se radi, kakav je koncept“, dodao je Mustafić.

On je kazao da je realnost da je Vlada na pola mandata, da se očekuje njena rekonstrukcija i da bi Crna Gora u ovoj godini trebalo da se suoči sa daljim procesom napretka ka Evropskoj uniji (EU) i dobijanju pozivnice za NATO. „Očekujemo puni angažman Vlade po tim pitanjima, koji bi bio vidljiv, mjerljiv i imao rezultate dobijanjem pozivnice za NATO i dalji napredak u evropskim integracijama“, dodao je Mustafić.

Što se tiče drugih ciljeva, kako je rekao, ekonomskih reformi i većeg angažmana u borbi protiv korupcije i kriminala, to su ciljevi kojima moraju biti posvećeni i koji su veoma važni i značajni. „Ovi ciljevi su jako važni i na njima treba da radimo, nezavisno od toga da li je neko u vlasti ili opoziciji i da zajednički doprinesemo političkoj i svakoj drugoj stabilnosti u Crnoj Gori“, rekao je Mustafić. Kako je dodao, bilo kakav drugi vid političkog djelovanja potpuno je legitiman. „Ali ne treba da dovodi u pitanje ono što su ključni ciljevi države i društva“.

Bonus video: