Bošnjak: Jonica je opoziciona Mata Hari

Ona je optužila Jonicu da je osoba “koja je političku karijeru bazirala na kombinaciji intrige i naloga službi”,
103 pregleda 18 komentar(a)
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Branka Bošnjak, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.01.2015. 11:15h

Poslanica SNP-a Snežana Jonica treba da podnese ostavku u Vijeću za nacionalnu bezbjednost, jer je pod sumnjivim okolnostima oslobođena optužbi za krivično djelo udruženog kriminalnog djelovanja, izjavila je poslanica DF-a Branka Bošnjak.

Jonica je ranije za „Pobjedu“ kazala da je pojedinim članovima Vijeća više odgovaralo da je kao član tog tijela izabran Nebojša Medojević umjesto nje. Jonica je navela da se u izjavama lidera PzP-a „tekst i muzika naručuju iz jednog poznatog podgoričkog lokala koji se smatra mjestom okupljanja nekih bezbjednosnih i drugih struktura povezanih s vlašću“.

Bošnjak kazala da je Jonica “opoziciona Mata Hari” i “krčmarica DPS-a”. Ona je optužila Jonicu da je osoba “koja je političku karijeru bazirala na kombinaciji intrige i naloga službi”, navodeći da njeno imenovanje u Vijeće nije podržao veći dio SNP-a.

„Zbog toga je javno pozivamo da podnese ostavku na mjesto člana Vijeća, jer se radi o osobi koja je pod sumnjivim okolnostima oslobođena ozbiljnih optužbi za djelo udruženog kriminalnog djelovanja, na čijem čelu je bila po navodima optužnice. Tim činom bi stvorila pretpostavke da pokuša odbraniti neodbranjivo, a to je da se nalazila u vrhu kriminalne grupe koja je oštetila državu na desetine hiljada eura“, ocijenila je Bošnjak, pozivajući državno tužilaštvo da objasni kako je zastarjela optužnica protiv Jonice koja je podignuta krajem devedesetih zbog navodne prevare graničnog deviznog osiguranja prilikom uvoza automobila.

Bonus video: