Pljevaljsko tužilaštvo: Svi kažu da ih DPS nije zastrašivao

Ona konstatuje i da ovlašćeni policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja nisu na dan izbora obezbijeđivali štab Demokratske partije socijalista
52 pregleda 4 komentar(a)
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
DPS LOGO , Demokratska partija socijalista, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.01.2015. 18:19h

Osnovno tužilaštvo u Pljevljima odbacilo je krivičnu prijavu koju je zbog ucjena birača i navodne kupovine ličnih karata, protiv više aktivista Demokratske partije socijalista, podnio Demokratski front(DF) na dan lokalnih izbora održanih 25. maja prošle godine.

U dopisu koje je uručeno DF, zamjenica Osnovnog državnog tužioca u Pljevljima Božana Gačević kazala je da ne postoji osnovana sumnja da u radnjama nekih lica ima elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

„Svi saslušani građani kazali su da kritičnog dana 25. maja 2014 kada su održani izbori u Pljevljima na njih nije vršio bilo kakav pritisak, niti su oni vršili pritisak na građane Pljevalja da tog dana glasaju za Demokratsku partiju socijalista, niti je ko od njih prodavao i kupovao lične karte, niti tjerao i zastrašivao građane Pljevalja da glasaju DPS“, navodi se u dopisu tužiteljke Gačević.

Ona konstatuje i da ovlašćeni policijski službenici Centra bezbjednosti Pljevlja nisu na dan izbora obezbijeđivali štab Demokratske partije socijalista te da ta partija nema otvoren račun kod CKB.

Zbog sumnje da se na više lokacija u gradu u privatnim kućama, garažama i poslovnim prostorima kupovale lične karte od građana Demokratski front u Pljevljima je na dan izbora podnio policiji više prijava protiv aktivista DPS-a.

DF je policiju prijavio da su se lične karte navodno kupovale u u kućama kativista DPSa- u naselju Moćevac, Ševari, u Službi za selekciju stoke u Potrlici, na Gukama u poslovnom prostoru bivše prodavnce Lika, u kući jednog od aktivista ispod Doma kulture.

U Demokratskom frontu nijesu željeli da komentarišu odluku Tužilaštva.

Bonus video: