DPS Kotor: Na Peraški muzej stavili eloksiranu bravariju

"Ko će da objasni kako je donesena Odluka, od koga je kupljena oprema i kome su plaćeni radovi? "
1117 pregleda 2 komentar(a)
Peraški muzej, Foto: DPS Kotor
Peraški muzej, Foto: DPS Kotor

Kotorski DPS ocjenjuje da je lokalna vlast u toj opštini podigla spomenik svojoj neukosti i samovolji, tako što je na Peraški muzej stavili eloksiranu bravariju.

"Već je ustaljena praksa kršenja zakona i omalovažavanja Kotora i to njegovog najosjetljivijeg dijela kulture i kulturnog naslijeđa. Najprije su, bez ijedne dozvole, projketa iz nezanjana nadležnih institucija za zaštitu kulturnih dobara betonirali gradske bedeme, nastavili su da se rugaju sa propisima i sa kulturnim naslijeđem", navode iz DPS Kotor.

Dodaju da je ovaj "gest neznanja, samovolje Iibezobzirnosti izazvao rezigniranost najprije mještana Perasta".

"Kako je najavio novi i stručni direktor OJU ,,Muzeji“ Kotor Dušan Medin ta bravarija će biti zamjenjena, nakon nepuna dva mjeseca pošto je postavljena. Dakle, skinuta, uklonjena, a nova poručena i ponovo plaćena novcem građana Kotora. Ko će da odgovara za desetine hiljada eura štete načinjene ovim bahatim ponašanjem Opštine i uprave OJU,,Muzeji“ Kotor? Ko će da objasni kako je donesena Odluka, od koga je kupljena oprema i kome su plaćeni radovi? "

Peraški muzej

Navode i da je OO DPS Kotor predao zahtjev za slobodan pristup informacijama Opštini Kotor i OJU “Muzeji” Kotor, u kojem zahtijevaju objašnjenje okolnosti, pravnog pokrića i pravne odgovornosti.

Bonus video: