Jasavić: Informer želi da se iživljava nad ženama

75 pregleda 14 komentar(a)
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Azra Jasavić, Foto: Pozitivna CG
Ažurirano: 18.01.2015. 16:21h

Izmjene i dopune Zakona o medijima jedini su način da se zaustavi divljanje lista Informer, čija su posebna meta žene, kazala je poslanica Pozitivne Crne Gore Azra Jasavić.

Povodom objavljenih fotografija u tabloidu Informer, za koje su u tom tabloidu tvrdili da je na njima novoizabrana predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, Jasavić je kazala da je sada jasno zašto je Pozitivna inicirala Predlog izmjena i dopuna Zakona o medijima.

"To je jedini način da se zaustavi divljanje Informera, koji želi da bude medijska palica onima koji imaju kredibilitet i koji promoviše mržnju, potpiruje međunacionalnu netrpeljivost i unosi nemir u međudržavnim odnosnima na Balkanu", kaže se u saopštenju Jasavić.

Prema njenim riječima, posebna meta tog medija su žene, "nad kojima želi da se iživljava i to mora jednom da stane".

"S obzirom na to što institucije ne reaguju, jedini način da se kao društvo sačuvamo od ovakvih besprizornih napada jeste upravo izmjena i dopuna Zakona o medijima, za koji je sada apsolutno jasno da je jedino rješenje za odbranu od pošasti zvane Informer", zaključila je Jasavić.

Vlasnik i glavni i odgovorni urednik tabloida Informer za Srbiju, Dragan Vučićević rekao je da na fotografijama koje je taj list objavio na naslovnoj strani vikend-izdanja nije Grabar Kitarović, kao što su oni objavili, i izvinio se javnosti i hrvatskoj predsjednici.

Na naslovnoj strani vikend-izdanja tabloida Informera objavljene su provokativne fotografije za koje je taj list naveo da su fotografije hrvatske predsjednice.

Bonus video: