Sekulić DNP-u: Prvo osudite pozive na ubijanje

0 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Predrag Sekulić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2015. 17:57h

Poslanik Demokratske partije socijalista (DPS) Predrag Sekulić reagovao je na saopštenje funkcionera Demokratske narodne partije (DNP) Zorana Lakušića.

"Poziv na ubijanje i mržnju je mnogo ozbiljnija stvar nego što to sada žele da priznaju neki čelnici opozicije, pa i minorne Demokratske narodne partije, koji su podržali proteste ispred Vile "Gorica". Osnovno pitanje jeste - da li su opozicioni lideri koji su bili prisutni na ovom skupu osudili poruke mržnje i pozive na ubijanje ili su saglasni sa tim porukama. Pošto nijesmo čuli riječi osude i bez obzira na to ko je izgovorio te riječi, zbog javne podrške, jasno je da iza njih stoje i lideri DNP. Stoga bi bilo dobro da od lidera opozicije koji su juče bili ispred Vile "Gorica" čujemo i dodatno razjašnjenje - što oni podrazumijevaju pod parolom "Ubij Šiptara"? Mislim da to duguju građanima Crne Gore", naveo je u reagovanju Sekulić.

"Podsjetimo se svi zajedno, ovakav nacionalni radikalizam nije viđen u Crnoj Gori od vremena devedestih i ratnih razaranja na području bivše Jugoslavije. Zašto neko pokušava da to vrijeme mržnje i podjela vrati na istorijsku scenu u 21. vijeku nije nam poznato, ali ono što pouzdano znamo jeste da većina građana to ne podržava. S obzirom na to da se i DNP interesuje za moj književni opus, a znajući da im je teško da čitaju, uputiću ih na one među njima koji su u više navrata vrlo pohvalno govorili o mojim romanima, a koji su po prirodi svoga posla kompetentniji od gospodina Lakušića", zaključio je Sekulić.