Lakušić: Sekulić uzaludno pokušao da opere ljagu sa svog šefa

On je poručio da je, Sekulić koji, kako je kazao sujetno procjenjuje svoje romane na milionske iznose, "i tim nebulozama zasmijava pisce i čitaoce, odlučio sad da štancuje i saopštenja za javnost protiv Demokratske narodne partije"
143 pregleda 5 komentar(a)
Zoran Lakušić, Foto: Luka Zeković
Zoran Lakušić, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 17.01.2015. 16:39h

Poslanik Demokratske partije socijalsita (DPS), Predrag Sekulić, napadima na lidere opozicionih partija koje su podržale protest zbog dolaska potpredsjednika kosovske Vlade, Hašima Tačija, bez trunke savjesti »ispegla« nepočinstva svoje stranke, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Savez udruženja raseljenih u Crnoj Gori organizovao je u Podgorici protest zbog dolaska potpredsjednika kosovske vlade, Hašima Tačija, a skupu su prisustvovali predstavnici Nove srpske demokratije (NOVA), SNP-a i DNP. Sekulić je ocijenio da je protest u Podgorici, osim uobičajene uzaludnosti, još jednom razobličio politiku i djelovanje tih stranaka.

Funkcioner Demokratske narodne partije (DNP), Zoran Lakušić ocijenio je da je Sekulić, vječiti režimski cinik, "sa zadatkom iz centrale da bez trunke građanske savjesti pegla nepočinstva DPS-a, opet je zaboravio da je politika puno ozbiljnija stvar od njegove književne pornografije, u kojoj se ogleda po svojim romančićima, koje niko i ne čita osim njega samog".

"Sad je uzaludno pokušao da opere ljagu sa svog šefa, koji je u audijenciju primio svog kompanjona Tačija, pristiglog u Podgoricu tajno, pod misterioznim okolnostima. A to govori o tome koliko je Tači kod poštenog i ogorčenog naroda Crne Gore nepoželjan i suvišan gost", rekao je Lakušić.

On je poručio da je, Sekulić koji, kako je kazao sujetno procjenjuje svoje romane na milionske iznose, "i tim nebulozama zasmijava pisce i čitaoce, odlučio sad da štancuje i saopštenja za javnost protiv Demokratske narodne partije".

"Pritom se našao prozvan da reaguje protiv nacionalističkih skandiranja, koja su upravo organizovali agenti DPS-a i Državne bezbjednosti. Riječ je samo o starom triku režima da prikrije svoju bruku preko iznuđenog faula uz pomoć svojih ubačenih bukača", ocijenio je Lakušić.

Kako je kazao, njihov zadatak je bio da nacionalističkim parolama pokušaju baciti sjenku na pošteno okupljanje ogorčenih građana zbog dolaska naredbodavca »monstruoznih zločina nad Crnogorcima i pripadnicima drugih nacija na Kosovu«.

"Ali Sekulić, propali režimski pisac, ministar turizma u pokušaju, i šef kluba poslanika na čekanju, nikad nije bio probuđeni glas naroda, niti će biti. Nakon što je zglajzao s mjesta ministra, jer nije valjao ni DPS-u, ostao je samo kao mukli glas režima, aparatčik sa zadatkom da pritiskom na dugme štancuje saopštenja, a ni to ne umije", zaključio je Lakušić.