Koalicija Izbora i DPS- u Herceg Novom klasična prevara

"Nosilac liste Izbor Dušan Radović je zaboravio na svoje predizborno obećanje da neće u koaliciju s Demokratskom partijom socijalista, jer je ta partija devastirala Herceg Novi pohlepom njihovih tajkuna"
55 pregleda 8 komentar(a)
izbori Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
izbori Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 17.01.2015. 13:06h

Koalicija grupe građana Izbor i Demokratske partije socijalita (DPS) u Herceg Novom klasična je politička prevara, čije razmjere će se godinama reflektovati na društveno-politički život te opštine, ocijenjeno je iz Demokratske narodne partije (DNP).

Funkcioner DNP-a, Aleksandar Sekulić smatra da se motivi za takvo manipulisanje građanima mogu tražiti u sferi realizacije ličnih interesa ključnih ljudi Izbora, i režima a na, smatra on, opštu štetu Novljana i svih građana Crne Gore.

"Grupe građana, koje se na izborima pojavljuju kao izraz nezadovoljstva postojećim stanjem, prirodno bi bilo da se bore za smjenu nosioca vlasti, a ne da prevarom produžavaju dvodecenijsku vladavinu DPS-a", poručio je Sekulić.

Prema njegovim riječima, nosilac liste Izbor Dušan Radović, zaboravio na svoje predizborno obećanje da neće u koaliciju s Demokratskom partijom socijalista, »jer je ta partija devastirala Herceg Novi pohlepom njihovih tajkuna«.

"Pritom je kao Srbin, i nosilac ordena Svetog Save, i prijatelj Srđana Milića, donio odluku da pravi koaliciju s partijom, koja organizuje trijumafalan doček i ukazuje gostoprimstvo jednom od najvećih krvnika srpskog naroda, Hašimu Tačiju. Zato bi bilo sasvim logično da vladika Grigorije, duhovnik Kruša, koji "guta knedle", ovom izdajniku opozicionih, prvenstveno srpskih glasova, oduzme pomenuto odlikovanje, jer ga je zloupotrijebio u realizaciji svojih niskih interesa", kazao je Sekulić.

Sjutra će, dodao je on, Radović ako mu narede u DPS-u, proglasiti i Tačija za počasnog građanina Herceg Novog.

"Ovakva izdaja ima posebnu težinu, jer je u novskoj Krušijadi aktivno učestvovao i Srđan Milić, Krušov porodični prijatelj, nakon čije je posljednje posjete oboljelom Krušu “Izbor” i dogovorio koaliciju s DPS-om. Zato je Milić dužan objašnjenje čitavoj opozicionoj javnosti, na koji način je sve izvršio uticaj na svog prijatelja Kruša da naprasno ozdravi, i da pođe s DPS-om, a ne sa opozicijom, kad to nije uspjelo, po sopstvenom Krušovom priznaju, ni njegovoj ostarjeloj majci", poručio je Sekulić.

Kako je naveo, Milićeva namjera da pobjegne od odgovornosti tako što će se smišljeno pojaviti na protestima protiv Tačija, »a onda nastaviti da tihuje, dok prijatelj mu Krušo guta knedle sa DPS-om, ovoga puta neće proći«.

"Ili će obznaniti o čemu je razgovarao s Krušom u porodičnom ambijentu, ili će i sam biti označen kao saučesnik u ovom pilot-projektu DPS-a. Jer je tom udruženom akcijom Herceg Novi pao u ruke DPS-u, koji od njega neće napraviti Azurnu obalu. Ali hoće, i to sigurno, tajkunsko-mafijaški kompleks, u koji su odavno pretvorili ostatak Crne Gore", kazao je Sekulić.

On je mišljenja da je više nego očigledno da im pojedinci iz opozicije pomažu u tome.

Bonus video: