Sekulić: Šefovima opozicije nije smetalo uzvikavanje "Ubij Šiptara"

Sekulić poručuje da učešće lidera DF-a i SNP-a na današnjem protestu i njihova prećutna saglasnost sa pozivima na ubijanje i ratovanje jasno govori da se nikada nijesu odrekli svojih izvornih političkh ciljeva
52 pregleda 38 komentar(a)
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Predrag Sekulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.01.2015. 17:02h

Današnji protest u Podgorici je, osim uobičajene uzaludnosti, još jednom razobličio politiku i djelovanje Demokratskog fronta i SNP-a, poručio je poslanik Demokratske partije socijalista Predrag Sekulić.

"Andriji Mandiću, Srđanu Miliću, Milanu Kneževiću i ostalima iz njihovih partija koji su bili na protestu ni jednog trenutka nije zasmetalo što se skandira „Ubij Šiptara“ i što se poziva na novi rat. Koliko god se zaklanjali iza svojih navodnih „evropskih vrijednosti“, njihova istinska i suštinska politika viđena je danas. Osim što po Crnoj Gori barjače obračunima sa susjednim državama i njihovim zvaničnicima, ove navodne „proevropske demokrate“ opasno manipulišu i zloupotrebljavaju emocije nevoljnika koji su spas pronašli u ovoj zemlji", navodi se u saopštenju Sekulića.

Sekulić poručuje da učešće lidera DF-a i SNP-a na današnjem protestu i njihova prećutna saglasnost sa pozivima na ubijanje i ratovanje jasno govori da se nikada nijesu odrekli svojih izvornih političkh ciljeva.

"Crnogorski građani su odavno prepoznali njihove opasne namjere i ksenofobičnu politiku i nema načina da ih bilo ko od današnjih „jurišnika“ prevari proevropskom retorikom. Time su jedino uspjeli da zavedu zanemarljiv broj predstavnika Brisela u Crnoj Gori, koji im je zdušno pomagao da se predstave kao moguća alternativa na crnogorskom integracionom putu. Valjda je i gospodinu Mitji Drobniču danas sve jasno", zaključuje Sekulić.

Bonus video: