Jonica član Vijeća za nacionalnu bezbjednost

Članovi Vijeća su, pored Đukanovića i Jonice, potpredsjednik Vlade Duško Marković, ministri unutrašnjih poslova, odbrane i spoljnih poslova Raško Konjević,Milica Pejanović Đurišić i Igor Lukšić, kao i direktor ANB-a
86 pregleda 14 komentar(a)
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Snežana Jonica, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 15.01.2015. 18:54h

Poslanica SNP-a Snežana Jonica i formalno je postala članica Vijeća za nacionalnu bezbjednost, jer je Vlada danas usvojila odluku o njenom imenovanju.

"Za člana Vijeća za nacionalnu bezbjednost, imenuje se Snežana Jonica, zamjenica predsjednika Odbora za bezbjednost i odbranu Skupštine Crne Gore,"navodi se u vladinoj odluci.

Na predlog člana Odbora za bezbjednost iz Pozitivne Crne Gore Darka Pajovića, poslanici DPS-a, SDP-a i Bošnjačke stranke izabrali su i ranije Jonicu za zamjenika Mevludina Nuhodžića, predsjednika odbora. Zbog toga poslanici DF Nebojša Medojević, Andrija Mandić i Predrag Bulatović bojkotuju rad Odbora za odbranu i bezbjednost jer su oni predlagali Medojevića za tu funkciju.

Oni navode da je Jonica u Odboru samo nekoliko mjeseci, dok je Medojević član Odbora godinama i poznaje problematiku bezbjednosnog sektora. To je i razlog, smatra DF, što ga predsjednik vijeća Milo Đukanović ne želi, jer bi otvarao pitanja o vezama organizovanog kriminala i pojedinih državnih zvaničnika.

Član Odbora je i Velizar Kaluđerović (SNP) koji je bio odsutan kada je njegova koleginica Jonica birana na visoku poziciju.

Kaluđerović je, kao i Medojević, godinama član Odbora za bezbjednost.

Članovi Vijeća su, pored Đukanovića i Jonice, potpredsjednik Vlade Duško Marković, ministri unutrašnjih poslova, odbrane i spoljnih poslova Raško Konjević,Milica Pejanović Đurišić i Igor Lukšić, kao i direktor ANB-a.

Bonus video: