Pavlović: Centri moći vode medijsku harangu protiv DF

On je kazao da su isti centri moći od 2008. godine pokušavali da unište i Pokret za promjene (PZP), kako bi oslobodili dio političke scene koji ta partija zauzima
76 pregleda 8 komentar(a)
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Koča Pavlović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 14.01.2015. 18:46h

Poslanik Demokratskog fronta (DF) Koča Pavlović poručio je da je taj politički subjekat meta, kako je naveo, perfidne medijske harange koja dolazi iz neformalnog centra političke moći. On je kazao da su isti centri moći od 2008. godine pokušavali da unište i Pokret za promjene (PZP), kako bi oslobodili dio političke scene koji ta partija zauzima.

„Tako je sada, pored PZP-a, i DF meta perfidne subverzivne medijske harange, koja dolazi iz istog neformalnog centra političke moći“, rekao je Pavlović, poručujući da se opet sve događa isto. Prema njegovim riječima, nakon neuspjelog pokušaja da kontrolišu DF, „medijski reketaši“ pokušavaju razbiti koaliciju kako bi oslobodili prostor za još jedan, novi politički entitet, koji je, kako smatra, stvoren u istoj „tajnoj medijsko-bankarskoj kuhinji“.

„Od kraja 2008. godine do danas PZP je više puta bio izložen subverzivnim napadima koji su dolazili iz istog centra neformalne, vaninstitucionalne političke moći. Od tada do danas strategija tih napada je bila i ostala ista“, poručio je on. Pavlović je objasnio da su prvo pokušali da preuzimu kontrolu unutar organa PZP-a, a potom je napad prerastao u „brutalnu medijsku harangu sa ciljem da se PZP uništi“.

„Medijsko-bankarski tajkuni, okupljeni oko tajnog neformalnog centra političke moći, nastojali su da uklanjanjem PZP-a oslobode prostor za nova politička čeda koja su svaki put bili prinuđeni da formiraju“, rekao je on. Prema riječima Pavlovića, jasno je da su motivi za takve akcije bili i ostali ideološki, a ne personalni.

„Politička misija PZP-a i DF-a bila je i jeste ono što je neprihvatljivo i jeretičko, a ne potrošeni lideri, vojvode i zemunci, kako se to želi podmetnuti domaćoj javnosti“, kazao je Pavlović. Jasno je, kako je naglasio, da je odlučnost da smijene Demokratsku partiju socijalista (DPS), iskrena posvećenost crnogorsko-sprskom pomirenju i nulta tolerancija prema „bezočnim nasrtajima“ na suverenost države i na interese građana, ono što smeta i ono što treba ukloniti sa političke scene.

„Kako bi se, potom, na tom upražnjenom mjestu ugnijezdilo novo političko čedo istog neformalnog medijsko-bankarskog centra moći, da bi ono napravilo istorijski dogovor sa režimom“, rekao je Pavlović. To „političko čedo“ bi, kako je naveo, podvuklo crtu i zaboravilo dokaze o dosadašnjoj pljački i „potom nastavilo da vlada zajedno sa DPS-om, sprovodeći istu, dosadašnju politiku“.

To je, kako smatra Pavlović, plan čijem su ostvarenju PZP i DF velika brana. On je ocijenio da se operacionalizacija medijske hajke sprovodi na isti način kao 2009. i 2012. godine.

„Isti tobožnji analitičari, isti dobro plaćeni aktivisti, opet su ključni jurišnici u medijskoj harangi i političkm reketiranju, kojima su već mjesecima izloženi PZP i DF“, poručio je Pavlović.

On je objasnio da je propagiranje treće suverenističke kolone iz 2009, koje je tokom 2012. godine bilo treći put, sada definisano kao treća, pro-NATO kolona, “koja tobože neće ni sa jednima ni sa drugima“.

„A da je svaka priča o trećem putu i o tome kako neće ni sa jednima ni sa drugima, najobičnija režimska prevara opozicionih glasača, jasno nam je pokazalo Evropsko lice Podgorice i dva Kruša u Herceg Novom. Samo je Evropsko lice moglo da DPS-u omogući vlast u Podgorici, i samo su dva Kruša mogla da DPS-u poklone Herceg Novi“, poručio je on.

Pavlović je kazao da je DF jedna od najjačih opozicionih stranaka u Evropi, sa podrškom od 30 odsto građana koja stalno raste. „Naš moćni DF je jedina opoziciona brana svim ovim svakodnevnim režimskim nastojanjima da dodatno porobe i ponize građane i da rasprodaju i pokradu ovo što je preostalo od nacionalnih resursa“, kazao je on, dodajući da je politika tog subjekta jasna i odnosi se na crnogorsko-srpsko pomirenje, odbranu države i svrgavanje DPS-a.

Bonus video: