Sastanak barske i kolašinske građanske liste

Novaković je rekao da su ovakvi sastanci neophodni Crnoj Gori
532 pregleda 1 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Biram Bar
Sa sastanka, Foto: Biram Bar

U prostorijama “Biram Bar” (BB) juče su se sastali čelnici ove članice barske vladajuće koalicije i grupe birača "Šule i Mikan sa građanima za Kolašin".

Ističući da se radi o nastavku susreta BB sa grupama birača i strankama kojima je lokalna politika na prvom mjestu, iz BB su nakon sastanka saopštili da je ovaj sastanak početak “dugoročne saradnje na dobrobit građana Kolašina i Bara, a samim tim, i Crne Gore”, te da Bar i Kolašin u oblastima sporta i kulture “mogu i moraju ostvariti bolju saradnju”.

Prema istim navodima, ispred gostiju predsjednik SO Kolašin Milan Đukić je u uvodu rekao da je to najstarija grupa građana koja aktivno djeluje u Crnoj Gori - čak 12 godina, te da su u tom periodu oni bili i pozicija i opozicija.

"Kolašin, kao i Bar, ima visoku građansku svijest. Svjesni toga, uvijek smo bili oni koji su se zalagali za pomirenje, za smirivanje strasti na lokalnom nivou. Grupe građana predstavljaju moderan evropski politički i organizacioni model. One su najbliže građanima i njihovim interesima jer nijesu opterećene centralizovanim partitokratskim modelom funkcionisanja. Isto ono što radi BB u svom gradu. Nama su uvijek bili bitniji komunalni problemi i potrebe građana Kolašina od visoke politike, to smo godinama dokazivali u Kolašinu i izuzetno mi je drago da su takav oblik prepoznali i birači u Baru kada je njih 2600 ukazalo povjerenje BB", rekao je na sastanku Đukić.

Predsjednik BB Radomir Novaković Cakan zahvalio je gostima što su prihvatili poziv i rekao da su ovakvi sastanci neophodni Crnoj Gori, “da prijateljski razgovaramo o onome što nas povezuje, a ne da se svađamo oko onoga što nas dijeli, da pružimo ruku jedni drugima - a ne da podmećemo nogu".

"Koliko je bitno slušati građane, a ne raditi protiv njihove volje, pokazuje i današnja sječa čempresa u Baru. Umjesto da sjednemo i da se dogovorimo - nastavlja se nešto protiv čega je peticiju potpisalo više od 4.000 Barana i Baranki. BB ne mijenja svoje stavove. Mi smo i dalje protiv takvog rada, što smo i dokazali glasanjem za Građansku inicijativu na zasjedanju SO Bar", rekao je Novaković.

U partijskom saopštenju BB, navodi se da je Novaković svoje kratkotrajno odsustvo iz javnog života obrazložio operacijom, te da se vratio u pravo vrijeme, pred važnu sjednicu SO.

"Mi nismo kao drugi koji poslije kampanje zaborave obećanja, cijena legalizacija je za nas i dalje tema broj 1 u Baru. Naš nastup će na skupštinskom zasjedanju i biti usmjeren u pravcu zaštite građana i držanja našeg obećanja datog tokom izborne kampanje. Isto je i sa Maljevikom. Građani nam u svakodnevnim susretima stalno govore o otvaranju novih radnih mjesta. Ovo je investicija koja je bitna za sve nas-dodao je Novaković.

Pored njega, predstavnici BB bili su sekretar Ljubiša Tadić, odbornici u SO Stevo Novaković i Irina Dabović, i član Borda direktoraDOO Vodovod i kanalizacija Bar Ljubomir Vukoslavčević. U kolašinskoj delegaciji, pored Đukića bili su odbornik u SO NemanjaBulatović i pravnici Mladen Šuković i Božidar Pižurica.

Bonus video: