Siništaj: Nimanbegu 60 dana uzurpira mjesto u poslaničkim klupama

"Vašim ponašanjem, naše glasače ste iznevjerili, časnu vašu porodicu obrukali, a na kraju, u politici, dokazali da vi ni o čemu ne odlučujete. Čak ni o vašem moralu i ličnom integritetu"
9 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Vaselj Siništaj, Foto: Luka Zeković
Genci Nimanbegu, Vaselj Siništaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 07.01.2015. 10:25h

Predsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj pozvao je poslanika Force Gencija Nimanbegu da ispoštuje potpisani sporazum o formiranju Albanske koalicije i podnese ostavku na poslaničku funkciju.

Siništaj je objasnio da je, na osnovu Političkog sporazuma i Aneksa koji su potpisali Forca i Građanska inicijativa 2012. godine, Nimanbegu trebalo da podnese ostavku 6. novembra prošle godine, jer mu je tada prestajala poslanička funkcija.

"Na osnovu postignutog i potpisanog Političkog sporazuma i Aneksa istog, kao i našeg zajedničkog saopštenja, kao nosioci izborne liste Forca za jedinstvo, javno pozivam Novu Demokratsku Snagu – Forca i poslanika Gencija Nimanbegu da podnese ostavku i omogući obavljanje poslaničke funkcije kandidatu Građanske inicijative", poručio je Siništaj, prenosi portal Ul-info.

Siništaj je kazao da Nimanbegu 60 dana nezakonito, mimo Političkog sporazuma i Aneksa, uzurpira mjesto u poslaničkim klupama, zloupotrebljavajući činjenicu da je bio prvi na izbornoj listi i nije podnio ostavku 6. novembra prošle godine, kada mu je, kako je naveo, prestala funkcija na osnovu sporazuma.

"Vaše dosadašnje odugovlačenje pod izgovorima raznih opravdanja ali bez naše saglasnosti, nanijelo je ogromnu štetu našoj koaliciji i dovelo u pitanje buduću saradnju, a unaprijed je stvorilo nepovjerenje za buduće albanske koalicije", rekao je Siništaj.

On je objasnio da je prilikom potpisivanja sporazuma bilo potpuno jasno da postoji rok do 6. novembra za obavezu da Nimanbegu podnese ostavku, poručujući da nema više uslovljavanja.

"Uslovljavajte, ako imate hrabrosti, vaše političke partnere iz zajedničke Političke platforme i političkog partnera iz postizborne koalicije. Nemamo više vremena za razne vaše kalkulacije", rekao je Siništaj.

On je pozvao Nimanbegua da što prije ispuni ljudsku i zakonsku obavezu i podnese ostavku.

"Podnesite ostavku na poslaničku funkciju i dajte za pravo i našim glasačima da im se čuje živa riječ u parlamentu. To su oni i zaslužili. Ne dozvolite da nam politika određuje moralne vrijednosti, jer će vrijeme vrlo brzo pokazati za čiji ste račun sve ovo radili, nanijevši ogromnu štetu pokušaju ujedinjenja albanskih nacionalnih subjekata", rekao je Siništaj.

On je kazao da je podnošenje ostavke Nimanbegua prije svega ljudska obaveza, "jer smo vam mnogo vjerovali".

"Vašim ponašanjem, naše glasače ste iznevjerili, časnu vašu porodicu obrukali, a na kraju, u politici, dokazali da vi ni o čemu ne odlučujete. Čak ni o vašem moralu i ličnom integritetu", kazao je Siništaj.

On je kazao da se ujedinjenje ne može postići samo radi monopola u politici. “Ne zaboravite da će izbora opet biti.

"Ne dozvolite da nadležni sud presudi ko je u pravu, a ko ne, jer tada svi postajemo gubitnici", zaključio je Siništaj.

Bonus video: