BEZ PROSLAVE U PLJEVLJIMA

Đačić ne da novac za doček pravoslavne Nove godine

“Gradonačelnik očigledno nema namjeru da se zaustavi. Šta je sljedeće? Promjena naziva ulica Kralja Petra ili Nikole Pašića? Ali uzalud nam režete krila predsjedniče, srpski narod nećete prizemljiti i poniziti”, kazao je
0 komentar(a)
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Mirko Đačić, Foto: Goran Malidžan
Ažurirano: 16.02.2019. 12:11h

Predsjednik pljevaljskog odbora Nove srpske demokratije (Nova) Milan Lekić otpužio je predsjednika Opštine Mirka Đačića da pokušava da zatre sve srpsko u Pljevljima, time što je iz budžeta izbacio finansiranje dočeka pravoslavne Nove godine.

“Upotrebom sile predsjednik ukida, uništava i zatire sve što je srpsko u Pljevljima. Jedino je iz vladajuće većine Munir Redžović podržao moj predlog da se sredstva predviđena za proslavu Nove godine podijele, kako bi organizovali i proslavu pravoslavne Nove godine”, navodi Lekić.

Milan Lekić

On je kazao da proslava Nove godine, na koju je potrošeno 10 hiljada eura, nije prošla po planu jer joj je prisustvovalo nekoliko desetina građana “dovedenih po partijskoj liniji”. On tvrdi da gradonačelnik Pljevalja zatire tradiciju srpskog naroda u Pljevljima. Đačić juče nije odgovarao na pozive novinara “Vijesti”.

“Gradonačelnik očigledno nema namjeru da se zaustavi. Šta je sljedeće? Promjena naziva ulica Kralja Petra ili Nikole Pašića? Ali uzalud nam režete krila predsjedniče, srpski narod nećete prizemljiti i poniziti”, kazao je on.

Lekić je upozorio da će građani imati adekvatan odgovor na politiku sile, bezakonja i nepravde koju sprovodi vlast. “Ostaće upisana istorijska bruka da je tradicionalnu proslavu pravoslavne Nove godine ukinuo predsjednik Opštine Pljevlja”, kazao je Lekić navodeći da Nova nije u mogućnosti da samostalno organizuje proslavu pravoslavne Nove godine.