DF: Dušku Kneževiću da se dodijeli status svjedoka saradnika

1972 pregleda 4 komentar(a)
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Duško Knežević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 19.01.2019. 13:38h

"Zasnivajući opstanak na vlasti redovnim zamjenama teza, DPS je istakao svoje duševne boli javno kritikujući Duška Kneževića što je tajno snimao školskog druga, uz zaključak da se Knežević time spustio na najnižu stepenicu časti kao vrhovne vrijednosti crnogorske tradicije", saopšteno je iz Demokratskog fronta (DF).

Iz partije ukazuju da je Stijepović, kao najbliži Đukanoviću u kabinetu, "čitavu stvar “spasio” tako što je u duhu “visoke” stepenice časti DPS-a ležerno gurnuo u džep koverat sa sto hiljada eura".

"I time direktno posvjedočio kako se ta partija u praksi bori za vrhovne vrijednosti pomenute crnogorske tradicije. Ozlojeđeni u DPS-u istakli su i da je Knežević kukavički pobjegao od pravosudnih organa. A ti isti pravosudni organi i postoje da ispunjavaju želje i naloge DPS-a, šta mu, i kako god naloži, posebno kad je riječ o Demokratskom frontu, kao najvećem političkom protivniku režima", saopštili su iz DF-a

DF, navodi, da ima predlog:

"S obzirom na brojne tvrdnje Duška Kneževića, posebno da je Đukanoviću izručivao brojne sume kad god je šta zaškripalo, imajući u vidu napomene da je to kod predsjednika Crne Gore već ovještala praksa, posebno za kupovinu izbora, uz tvrdnje Duška Kneževića da Đukanović gradi svoje kuće pod tuđim imenima, itd, DF sugeriše izlazak iz takve krize identiteta na obje strane: da Dušku Kneževiću bude dodijeljen status svjedoka saradnika. Posebno što je on u svakom smislu kredibilniji i obrazovaniji svjedok od nepismenog i naručenog Saše Sinđelića, na kojem i počiva sva potrošena i već ismijana priča o navodnom državnom udaru. Na ovaj način bi se Kneževiću pred očima čitave crnogorske i evropske javnosti ukazala i najbolja prilika da razbije režimsku hobotnicu, o kojoj i govori svih ovih dana. Ali da mu status svjedoka saradnika da vrhovni državni tužilac Ivica Stanković."

Bonus video: