Forca je prokockala ujedinjenje

Siništaj kaže da Forca nije poštovala politički sporazum albanske koalicije
72 pregleda 4 komentar(a)
Genci Nimanbegu, Vaselj Siništaj, Foto: Luka Zeković
Genci Nimanbegu, Vaselj Siništaj, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 29.12.2014. 19:45h

Predsjednik Građanske inicijative Vaselj Siništaj poručio je da je Forca prokockala šansu za ujedinjenje albanskih partija u Crnoj Gori i kazao da partija Nazifa Cungua ne poštuje sporazume koje ima sa partijama koje čine Albansku koaliciju.

"Neću sa njima da sastančim. Što se mene tiče prokockali su ujedinjenje. To je moj stav”, rekao je Siništaj za "Vijesti".

On je ponovio da je trebalo da 6. novembra na mjestu poslanika zamijeni Gencija Nimanbegua iz Force, ali da ta partija ne poštuje sporazum.

"Ako imamo sporazum u kojem fino piše da će 6. novembra podnijeti ostavku da bi došao sljedeći poslanik, ili treba da se povuče Nik Đeljošaj da bi došao Mehmet Bardi, to treba poštovati", rekao je Siništaj.

Siništaj je dodao da je bilo poslato i zajedničko saopštenje dviju partija u kojem se navodi da je rotacija u klubu poslanika samo pitanje dana, ali da to nije ispoštovano.

"Pitanje dana nije dva mjeseca, to moramo priznati", rekao je lider Građanske inicijative.

Siništaj je kazao i da se u dvije godine od kada je albanska koalicija u parlamentu, nije pomenuta koalicija, već se uvijek govorilo u ime Force.

"Od starta nešto nije valjalo, ali mi smo bili spremni sve to izgurati zbog jedinstva, ali praviti jedinstvenu partiju na štetu glasača neću. Mi i Forca ne bismo samostalno osvojili mandate", zaključio je Siništaj.

Lider GI ranije je pozivao na ujedinjenje koje bi podrazumijevalo pridrživanje svih albanskih partija, NVO, intelektualaca i grupa građana.

Čekaju da ih neko zove u vladu, a DPS ništa nije ispunio

Siništaj je kazao da nije zadovoljan saradnjom sa Demokratskom partijom socijalista, što je nedavno kazao i Cungu.

"Čisto sumnjam da bi to rekao da ja nisam uputio pismo GO Force i ukazivao na neke stvari. Ako imamo platformu kojom se propisuju prioritetni zadaci, a samo je Džaudet Sakuli predsjednik Upravnog odbora Morskog dobra i ništa drugo, pored toliko obećanih mjesta u vladi, u ovome i onome, neko treba da snosi odgovornost", rekao je Siništaj.

On je dodao da Forca sada samo kupuje vrijeme, nadajući se da će ih neko pozvati u vladu.

Bonus video: