Đukanović o pregovorima u HN: Ne smeta mu Grigorije

30 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Milo Đukanović, Foto: Vlada Crne Gore
Ažurirano: 22.12.2014. 18:28h

Pregovori oko formiranja vlasti u Herceg Novom počeće sjutra kada će Udruženje građana "Izbor" početi pregovore sa Demokratskom partijom socijalista (DPS).

Predsjednik DPS-a Milo Đukanović kazao je danas tokom radne posjete Nikšiću da su njihova vrata za razgovore otvorena a da im je bilo logično da ponudu prvo upute "Izboru" , pošto su, poslije DPS, imali najviše osvojenih mandata.

"U predizbornoj kampanji su iznosili dosta ocjena koje su se nama učinile bliskim ili podudarnim kada je u pitanju razvoj toga grada. Tačno je da je bilo i ocjena koje se tiču globalne politike oko koje se razlikujemo ali upravo u tome i jeste prostor za moguće razumijevanje što se na lokalnom nivou ne moramo baš dogovarati stoprocentno o pitanjima koja se tiču državne politike. Dovoljno je da se razumijemo oko onoga što su prioriteti razvoja grada", kazao je Đukanović.

U pregovaračkom timu DPS su potpredsjednik Svetozar Marović, članovi predsjedništva Daliborka Pejović i Branimir Gvozdenović i predstavnici lokalnog odbora, dok je u timu Udruženja građana nosilac liste Dušan Radović Krušo, pet članova "Izbora" i, kako je najavljeno, episkop zahumsko-hercegovački i primorski Grigorije.

Na pitanje kako DPS ne smeta da se u pregovaračkom timu Izbora nalazi Grigorije čovjek koji je protiv NATO integracija i koji smata a Sutorina treba da se pripoji BiH, Đukanović je kazao da je na Izboru da odluči tome ko će biti u sastavu njihovog pregovaračkog tima.

"Što se nas tiče mi nemamo razloga da sklanjamo pogled ni pred kim, spremni smo da sjednemo sa svima, razgovaramo, iznesemo našu pregovaračku poziciju i uložimo maksimum dobre volje da se dogovorimo. Neće biti nikakva tragedija ako se i ne dogovorimo”, kazao je Đukanović.

DPS je partija koja vodi državu, vrši vlast u više od dvije trećine opština u Crnoj Gori i, kako je kazao Đukanović, nemaju ništa protiv toga da djele odgovornost i kada je u pitanju uprava u Herceg Novom.

"Čini nam se da je nakon ovakvog izbornog rezultata odgovorno prema ljudima koji su nam dali 13 mandata da uložimo najbolju moguću volju i pokažemo najviše konstruktivnosti da se dogovorimo i da preuzmemo odgovornost za upravljanje tim gradom", kazao je predsjednik DPS.

Bonus video: