Krivokapić brine zbog integracija: Ne smiju ni da sumnjaju u nas

Krivokapić je istakao da “ne postoje dobri ugovori koji su nezakoniti i ne postoji ekonomija koja se može razvijati na nezakonitim stvarima“, dodajući da je zakonitost prvi preduslov za svaki pravni posao, „pogotovo za gazdovanje državnom imovinom
24 komentar(a)
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ranko Krivokapić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 21.12.2014. 15:42h

Predsjednik parlamenta i lider SDP-a Ranko Krivokapić ponovio je da ta partija neće promijeniti stav po pitanju prodaje Kraljičine plaže, navodeći da u 2015. godini, ključnoj za NATO i evropske integracije, partneri Crne Gore ne smiju da sumnjaju u legalnost poslova koji se sklapaju.

“Zahtjev SDP-a je jasan, može imati podršku i prije i sada i uvijek samo ono što je u skladu sa zakonima ove zemlje. To je vrlo važno u ovoj situaciji kad je ispitna godina za Crnu Goru za NATO i EU, za vladavinu prava - bez ikakvih sumnjivih poslova - da naši evroatlantski partneri ne sumnjaju u poslove koji se dešavaju u Crnoj Gori i da ne sumnjaju u partnere Crne Gore u tim poslovima”, rekao je Krivokapić “Vijestima”.

On je juče u Baru prisustvovao konvenciji Foruma mladih SDP-a, na kojoj je za novog predsjednika izabrana Marija Blagojević.

Krivokapić je istakao da “ne postoje dobri ugovori koji su nezakoniti i ne postoji ekonomija koja se može razvijati na nezakonitim stvarima“, dodajući da je zakonitost prvi preduslov za svaki pravni posao, „pogotovo za gazdovanje državnom imovinom“.

Vlada je na posljednjoj sjednici dala saglasnost da se do 1. jula naredne godine produži rok za stupanje datuma zatvaranja ugovora o kupoprodaji Kraljičine plaže Dubovica. To je odlučeno na zahtjev investitora “Kvin bič divelopment kompani”, iza koje stoji Rojal grupa iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Ugovor sa investitorom je potpisan 21. juna ove godine i njime je precizirano da rok za ispunjenje uslova za njegovo zatvaranje ističe 21. decembra. Ugovor sa investitorima su potpisali predstavnici opština Bar i Budva i Ministarstva održivog razvoja i turizma. Njime je definisano da minimalna definicija bude 180 miliona eura. Iz SDP-a je saopšteno da su protiv jer sadrži nezakonite odredbe. Sporno im je i što DPS želi da proda zemljište za oko 21 milion eura, odnosno, po cijeni od 50 eura po kvadratu, to što je rok zakupa dug 90 godina i što bi pristup imali samo izabrani gosti. Predlažu da se ugovor povuče, lokacija urbanizuje, naprave konkretni planovi, pa da se onda objavi tender.

Vujanović uvažio važnost teme

Ranko Krivokapić je zadovoljan što je predsjednik države Filip Vujanović “u drugom pokušaju“ prihvatio njegov zahtjev za sazivanje sjednice Savjeta za bezbjednost i odbranu.

Lider socijaldemokrata ocijenio je juče tokom posjete Baru kako je predsjednik Vujanović tako uvažio „i poslovnik i važnost teme u godini koja prethodi presudnoj 2015. za Crnu Goru u NATO integracijama“.

Na sjednici Savjeta za bezbjednost i odbranu bi trebalo da bude riječi o NATO integracijama i ostavci direktora Agencije za nacionalnu bezbjednost Bora Vučinića.

Bonus video: