Demokrate: Koliko još koverata ima Stijepović, on je jedan od glavnih DPS poštara

"Vidimo da se i na ovom primjeru ispoljilo posrnuće institucija sistema koje bjelodano pokazuju da su sputane interesima Demokratske partije socijalista..."
4509 pregleda 1 komentar(a)
Knežević i Stijepović, Foto: Screenshot
Knežević i Stijepović, Foto: Screenshot

Demokratska Crna Gora saopštila je danas da su na djelu ponovo dvostruki aršini i da se oni ne ogledaju samo u činjenici da je bivši viceguverner Centralne banke Crne Gore Velibor Milošević uhapšen, a bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović nije, nego i u tome da je Stijepović saslušavan tek u svojstvu građanina, dok je Milošević saslušan i kao osumnjičeni.

Bivšem viceguverneru Centralne banke Veliboru Miloševiću danas je određeno zadržavanje do 72 sata nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu.

Bivši gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović saslušan je prije tri dana u Specijalnom državnom tužilaštvu povodom afere "Koverat". Stijepović je po dolasku i okončanju saslušanja izbjegao novinarske ekipe koje su ga tog dana čekale ispred zgrade SDT-a, a objekat je napustio na izlaz Ministarstva pravde.

Istraga je pokrenuta nakon što se pojavio snimak na kojem predsjednik Atlas grupe Duško Knežević Stijepoviću uručuje kovertu sa 100.000 eura pred lokalne izbore u Podgorici.

"Da kontrast bude upotpunjen, kad su krenuli na samo saslušanje, Migu (Slavoljub Stijepović) je bilo ostavljeno da bira između više ulaza u Tužilaštvo, pa je do njega mogao da dođe tako da izbjegne novinare, dok je Milošević morao da prođe onuda kuda je sproveden", navodi se u saopštenju Demokrata.

Iz te partije su dodali da je od Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) odmah stigao i nalog za pretres stanova i poslovnih objekata u slučaju Miloševića, što u slučaju Stijepovića nije učinjeno, usljed čega je, kako navode Demokrate, crnogorska javnost ostala u neznanju koliko je još koverata u Stijepovićevom posjedu.

"Jer po svemu što smo posljednjih dana mogli da vidimo – Stijepović je jedan od glavnih DPS-ovih poštara. Vidimo da se i na ovom primjeru ispoljilo posrnuće institucija sistema koje bjelodano pokazuju da su sputane interesima Demokratske partije socijalista koja je u svoje pobjede na izborima neprestano ubrizgavala novac iz crnih fondova bez kojeg tih pobjeda nikada ne bi ni bilo", piše u saopštenju Demokratske Crne Gore.

Ta partija postavljamo pitanje: Zašto se stalo sa istragom koja se ticala novca koji je, navodno, bio ruskog porijekla i namijenjen Demokratskom frontu (DF), ali je, kako se posljednjih sedmica ispostavilo, zapravo pripao Migu Stijepoviću?

"Da li je činjenica da se radi o najbližem saradniku Mila Đukanovića ono što je zakočilo razvoj ove "istrage?", zaključuje se u saopštenju demokrata.

Bonus video: