Meta Brajoviću: Albanija se iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore

"Naglašen je takođe značaj razvoja parlamentarnih veza, jačanja partnerske saradnje u okviru NATO, kao i kontinuiranog unaprjeđenja položaja nacionalnih manjina koje predstavljaju sponu saradnje između dvije države", saopšteno je iz parlamenta
594 pregleda 4 komentar(a)
Meta i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore
Meta i Brajović, Foto: Skupština Crne Gore

Crna Gora i Albanija su prijateljske države koje nemaju otvorenih pitanja i treba kontinuirano da obogaćuju i snaže saradnju u svim oblastima, a posebno na ekonomskom planu.

To je ocijenjeno na sastanku predsjednika Skupštine, Ivana Brajovića i predsjednika Albanije Iljira Mete, koji boravi u zvaničnoj posjeti Crnoj Gori.

Imajući u vidu zajedničko evropsko opredjeljenje, Brajović je potvrdio spremnost Crne Gore da Albaniji pruži podršku i prenese stečena iskustva iz procesa evropske integracije, isto kao što je to Albanija činila tokom crnogorske integracije u NATO.

Kako je saopšteno, Meta je istakao da se Albanija iskreno raduje svakom uspjehu Crne Gore, kao i da je svaki korak naprijed koji učini Crna Gora ohrabrenje za Albaniju i doprinosi sveukupnoj političkoj stabilnosti regiona.

Iljir Meta, Ivan Brajović, sastanakSa sastanka

"Naglašen je takođe značaj razvoja parlamentarnih veza, jačanja partnerske saradnje u okviru NATO, kao i kontinuiranog unaprjeđenja položaja nacionalnih manjina koje predstavljaju sponu saradnje između dvije države", saopšteno je iz parlamenta.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednik Skupštine i predsjednik Grupe prijateljstva sa Parlamentom Albanije Genci Nimanbegu, kao i predsjednici Administrativnog i Odbora za međunarodne odnose i iseljenike Skupštine Crne Gore i članovi Grupe prijateljstva Luiđ Škrelja i Andrija Nikolić.

Bonus video: